Ankara’da öğrencilerin yürüyüşüne saldırı!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 6:13 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 12:43 pm

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesinde, ekonomik sıkıntılara dair forum düzenlemek isteyen öğrenciler, ülkücü olduğu iddia edilen bir grubun saldırısına uğradı.

Yaşadıkları geçim sorunlarına dair Mülkiye Dayanışması’nın çağrısıyla forum düzenleme kararı alan öğrenciler, forumun yapılmasının planlandığı saatlerde fakültenin arka bahçesinde ülkücü bir grubun toplandığını aktardı. Öğrenciler tarafından forumun ertelendiğini öğrenen ülkücülerin, arka bahçede bulunan öğrencilere sözlü tacizde bulunduğu ve saldırdığı, yaşanan arbede sonrası çevik kuvvet ekiplerinin kampüse girip öğrencilere biber gazıyla müdahale ettiği öğrenildi.

Öğrenciler, polise rağmen ülkücü olduğu iddia edilen grubun bahçede bulunan öğrencilerin yanına tekrar gelip küfür ederek saldırmaya çalıştıklarını da belirtti.

“KRİZİ KONUŞMAK SUÇSA BİZ SUÇ İŞLEMEYE RAZIYIZ”

Saldırı görüntülerini paylaşan öğrencilerden biri “Yüz binlerce üniversite öğrencisinin açlık sınırının altında yaşadığı, maddi koşulları daha iyisine el vermediği için cemaat yurtlarına mahkum bırakıldığı, geçinebilmek için okulundan fedakarlık yapıp çalışmak zorunda kaldığı ülkemizde ekonomik krize dair konuşmak suçsa eğer,bizler bu suçu işlemeye razıyız.” diyerek paylaşım yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Türkeş Vakfı’nı bastı

MHP’liler Türkeş’i anma töreninde birbirlerine girdi