Ankara’da kedi-köpek kurası

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 12:14 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 12:14 pm

Ankara’da ticari amaçla uygunsuz koşullarda beslendiği gerekçesiyle el konan 77 köpek ve altı kedi, kura çekilişi ile sahiplendirilecek. Çekiliş 3 bin 298 kişinin arasından seçilecek kişilerle gerçekleşecek.

Geçen hafta bir apartmanın bodrum katında Cangül Ç.’nin uygunsuz koşullarda beslediği 68 köpek ile onun kayınvalidesi Fatma Ç.’nin evinde kötü koşullarda beslediği dokuz köpek ve altı kediye el konmuştu. Ses tellerinin kesildiği ileri sürülen ve kafeslerin içinde kötü koşullarda tutulan hayvanlar, Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilmişti.

Köpeklerin burada bakım ve tedavileri devam ediyor. Aşıları yapılıp tıraş edilen hayvanların karnelerinin çıkarılması için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile de görüşmeler sürüyor. Karneleri çıktıktan sonra köpekler, mikroçip takılarak sahiplendirilecek.

Hayvanların sahiplendirilmesi için belediyenin internet sitesi üzerinde oluşturulan platforma beş günde 3 bin 298 kişi başvuruda bulundu. Kısa sürede rekor başvuru üzerine, başvuru alımı sonlandırıldı.

“BAŞVURANLAR ARAŞTIRALACAK”

Başvuranların çalıştığı kurum, meslek, aylık hane geliri, daha önce evcil hayvan bakıp bakmadığı, ne tür hayvan baktığı, bakımı nerede yapacağı gibi bilgileri ile 5199 Sayılı Kanun hakkındaki bilgileri araştırılacak. Daha önce hayvan besleyenler öncelikli olmak koşuluyla, bu kriterlere uyan kişiler arasından yapılacak kurayla köpekler sahiplendirilecek.

Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Sait Yaşar Kanmaz, tüm hayvanları tek tek muayene ettiklerini anlatarak şunları söyledi: “Ultrason ve kan muayeneleri yapılıyor. Bütün hayvanların tek tek genel sağlık durumları, gebelik kontrolleri, kan değerleri incelenecek, daha sonra uygun olan hayvanların kısırlaştırma işlemleri yapılacak. Ultrason muayenelerinde gebe çıkan köpeklerimiz var. Gebe hayvanların doğumları burada yapılacak ve doğan yavrular sahiplendirilebilir yaşa geldikten sonra kısırlaştırılarak onlar da sahiplendirilecek. İlk aşamada damızlık olarak kullandıkları sesi çıkmayan anneler sahiplendirilecek.”