Anıtkabir’de ‘Erdoğan’ sloganı attılar! Merdan Yanardağ’dan Cumhuriyet Savcılarına çağrı

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 9:52 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 9:52 pm

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde bir grup AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiği sırada sloganlar attı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sloganları açıkça bir saldırı olduğunu belirterek Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla düzenlenen resmî törende Anıtkabir avlusundaki birkaç kişi, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” tezahüratı yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, slogan atan grubun önünden geçerken herhangi bir müdahalede bulunmadı. Anıtkabir’de düzenlenen birçok etkinlikte benzer görüntüler yaşandığını hatırlatan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardaü, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Yanardağ, 18 Dakika’da şunları dile getirdi:

“Mustafa Kemal’in anısına hakaret edenler var önünden Cumhurbaşkanı geçiyor, dönüp ‘ne yapıyorsunuz’ demiyor. Bu açık bir provokasyondur, açık bir saldırıdır, açık bir hakarettir, açık bir terbiyesizliktir. Ne kadar iyidir ki 8-10 kişilik bir topluluk en önde.

“AKSAMADAN HER ANITKABİR ETKİNLİĞİNDE TEKRARLANIYOR”

Aksamadan her Anıtkabir etkinliğinde bu tablo tekrarlanıyor. Birileri geliyor ve slogan atılıyor. Bu tesadüf olabilir mi? Birincisi diyelim ki tesadüf. İkincisi dikkatten kaçtı. Üçüncüsünden itibaren tedbir alırsınız. Oraya Mustafa Kemal posterleri gelen yurtsever, devrimci partilere izin vermiyorsunuz. HKP, Mustafa Kemal’in kalpaklı fotoğraflarıyla oraya girmeye çalıştı izin vermediler. Ama oraya ne idüğü belirsiz kişiler, kimlikleri rahatlıkla tespit edilebilir.

YANARDAĞ’DAN ÇAĞRI! “ALENEN HAKARET VAR”

Cumhuriyet Savcılarına çağrı yapıyorum, Mustafa Kemal’in anısına alenen hakaret vardır. Soruşturun tutuklamanız gerekmiyor. Tutuksuz bir soruşturma yapabilirsiniz. AKP yöneticilerin buna müdahale etmesi gerekiyor.

“ÖLDÜĞÜ ZAMAN BİLE DERİSİNDE BARUT KOKAN BİR LİDER VAR ORADA. BU KİMLİĞİ AŞAMAZSINIZ”

Bunları getirerek Atatürk’ün anısını küçültemezsiniz. Türkiye’yi Ortaçağ’dan almış Modern Çağ’a taşımış hayatı cephelerde geçmiş, vurulmuş gazi olmuş, yaşamı boyunca 4 bini aşkın kitap okumuş, yabancı elçilerle tercümansız konuşan, iyi eğitimli, kitaplar yazmış, coğrafya, matematik, askerlik kitabı yazmış.Nutuk gibi bir eser bırakmış bıraktığım eser akıl ve miras demiş. Söylediklerim bilimle çelişiyorsa bilimi tercih edeceksiniz demiş. Hayatı cephelerde geçmiş öldüğü zaman bile derisinde barut kokan bir lider var orada. Bu kimliği aşamazsınız.”

Anıtkabir’de saygısızlık! “Her yer Tayyip her yer Erdoğan”