Amerika kripto paralar hakkında kararını verdi

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 2 Ekim 2021 Cumartesi 3:50 pm

Son dönemde kripto paraların kullanımı üzerine ciddi spekülasyonlar dönüyor. Büyük bir çoğunluk kripto paraların gelecekte önemli bir konuma ulaşacağını düşünmekte. Dolayısıyla bu düşünce dünyanın önde gelen ekonomilerini rahatsız etmiş durumda.

Şüphesiz bu durumdan en büyük rahatsızlığı Çin duyuyor. Malum, hali hazırda Çin BTC üretiminde dünyanın zirvesinde bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında Çin’in kripto paralardan rahatsız olması anlaşılabilir bir şey. Nitekim aynı durum ABD için de geçerli.

 

kripto paralar

ABD hükümetinin kripto paralara çok sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek. Bu konuda şimdiye kadar çok olumlu açıklamalar gelmemişti. Çin’in kripto paraları yasaklayan son hamlesinden sonra ABD’nin de benzer bir hamleye imza atacağı konuşuluyordu. Neyse ki böyle bir durum gerçekleşmedi.

FED başkanı konu ile ilgili yaptığı kısa açıklamada kripto paraları yasaklamayı düşünmediklerini belirtti. Fakat bu konuda bazı düzenlemelerin geleceğinin sinyalini verdi. Görünen o ki önümüzdeki süreçte ABD de kripto paralarla ilgili bazı tedbirler alacak. İyi olan şey ise herhangi bir yasağın olmaması. Bu sayede BTC değeri de artmış oldu. ABD’den gelen olumlu haber sonrasında BTC tekrardan 44 bin doların üzerine yükseldi.

Bitcoin balina hareketleri ile karşı karşıya: Geliyor gelmekte olan