Amazon Bitcoin iddialara yanıt verdi

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 4:46 pm

Dün, bir İngiliz gazetesi Amazon’un Bitcoin’i bu yıl bitmeden ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini duyurmuştu. Şirket, iddialara göre sadece Bitcoin ile kalmayıp diğer kripto paraları da ödeme yöntemi olarak kabul edecekti.

İddiaya göre Amazon ardından kendi kripto parasını yapmak için kolları sıvayacaktı. Bugün bu iddialar şirket tarafından yanıtlandı:

Amazon’dan bir sözcü, “Söylentilere olan ilgimize rağmen, kripto para birimleri için özel planlarımız etrafında ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil” dedi. “Amazon’da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini keşfetmeye odaklanmaya devam ediyoruz.” 22 Temmuz‘da şirket, dijital para birimi ve blockchain ürün lideri için bir iş ilanı yayınlamıştı. Bu iş ilanı da e-ticaret devinin kripto para ile işlem yapacağı söylentilerine kesin gözle bakılmasına sebep oldu. Ancak iddialar yalanlandı.

Amazon

Geçen hafta, Tesla Inc İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, Tesla’nın ilerde kripto parayı ödeme yöntemi olarak kabul etme planları olduğunu söyledi. Dün Amazon’un Bitcoin kullanacağı iddialarının ardından para birimi değerleri değişmişti. Elon Musk’ın da Dogecoin ve Bitcoin üzerine yaptığı söylemlerle kripto paraların piyasa değeri artmıştı.

Samsung Galaxy Unpacked etkinliği hakkında bir detay daha çıktı