Altı lider yılın ilk toplantısı için genel merkeze geldi İşte masadaki konular

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:15 pm

Altılı Masa’da bulunan altı partinin lideri bugün Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Altı partinin lideri Gelecek Partisi Genel Merkezi’ne gelmeye başladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde Altılı Masa bugün onuncu kez toplandı. Gündemde, Altılı Masa’nın hükümet programı niteliğindeki ‘Temel Politikalar’ belgesi var. Bu metne masada son şekli verilecek. Masada başörtüsüne ilişkin anayasa teklifinde nasıl bir tutum alınacağı da konuşulacak.

LİDERLER PARTİ BİNASINA GELDİ

Altılı Masa’nın liderleri saat 12:00 itibari ile Gelecek Partisi binasına geldi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu liderleri kapıda karşılayarak tek tek içeri aldı. Beş liderin de Gelecek Partisi Genel Merkezi’ne ulaşması ile kritik toplantı başladı.

Toplantı öncesi konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ‘Altılı Masa’ toplantısında adaylık konusunun da açılacağını söyledi.

Halk TV’den İsmail Saymaz, Karamollaoğlu’nun kendisine ‘altılı masa’da ortak aday konusunu açacağını doğruladığını bildirdi. Saymaz’a konuşan Karamollaoğlu şunları söyledi: ”Bu konu mutlaka açılır. Gündeme gelir. Türkiye’nin gündemine bu kadar girdikten sonra orada hiç konuşulmaması olmaz. Altılı masadan biri de olabilir, dışarıdan da olabilir. Biz ‘İlle de genel başkanlardan biri olsun’ demedik. Ama ‘genel başkanlar olamaz’ da denmedi. Mühim olan, seçilme şansı yüksek bir aday olmalı.”

Karamollaoğlu: Bugün ‘Altılı Masa’da adaylık konusu açılır

 

TOPLANTI ÖNCESİ PARTİLERDEN ORTAK PAYLAŞIM

Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Altılı Masa’nın 10’uncu toplantısı öncesi tüm partiler sosyal medyada ortak bir video paylaştı.

İşte o paylaşım: