Altılı Masa’nın hükümet görev dağılımı için tarih belli oldu

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 10:08 am - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 10:20 am

Hükümet programı üzerine çalışan Altılı Masa, yılbaşında çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor. Parti kurmayları, “Seçimi kazandıktan sonra herkes ne yapacağını bilecek. Bu çalışma uyumumuzun teminatı” dedi.

Genel seçimler öncesinde ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ için bir araya gelen 6 muhalefet partisinin, 72 alt başlıkta hazırlanan ortak hükümet programını yılbaşına kadar tamamlayacağı öğrenildi.

“HERKESİN GÖREVİ BELLİ OLACAK”

Çalışmalara yönelik Cumhuriyet’e bilgi veren parti kurmayları, “Örneğin seçimi kazandıktan sonra göreve gelecek tarım bakanı hangi partiden olursa olsun, açıkladığımız bu ortak programın tarım bölümüne uygun olarak hareket edecek. Herkesin görevi belli olacak” açıklamasını yaptı.

BİR SONRAKİ TOPLANTIYA DAVUTOĞLU EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Altılı masa’nı bir sonraki görüşmesi ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Ay sonu ya da yeni yılın ilk haftası bir araya gelmesi beklenen Altı muhalefet partisi lideri, bir süredir 72 alt başlıkta üzerine çalışan ortak hükümet politikalarını görüşecek. Edinilen bilgiye göre partilerin kurmayları yeni yıl geldiğinde bu ortak hükümet programı çalışmasını bitirmeyi hedefliyor.

Altılı Masa’nın kapılarını kapattığı Hüseyin Baş: Birileri istemedi

“UYUMUN GÜVENCESİ”

Kurmaylar, çalışma tamamlandıktan sonra toplanacak liderlerin, bunun kamuoyuna nasıl açıklayacağının kararını vereceğini söylüyor. Çalışmaya ilişkin bilgi de veren kurmaylar, “Hazırlayacağımız bu çalışmayı, bir seçim beyannamesi gibi ortak bir hükümet programı gibi sunacağız. Ekonomiden sosyal adalete, yargıdan tarıma, savunma sanayisinden eğitime kadar her başlıkta yapacaklarımız bu programın içinde olacak” dedi. Liderlerin Gelecek Partisi’nde yapacağı toplantıda geçiş sürecinin ilkelerinin de karara bağlanması bekleniyor.

Babacan: Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının tek politikası olacak

CHP’NİN VİZYON BELGESİ MASAYI NASIL ETKİLEYEK?

Öte yandan CHP’nin açıkladığı vizyon belgesinin bu ortak programa etkisine ilişkin konuşan kurmaylar, şunları söyledi: “Partilerin elbette programı olacak. CHP’nin hazırladığı belgeden de kendi programlarımızdan da faydalanılacak. Sonunda ortaya çıkan program, hepimizin ortak programı olacak. Altılı masanın kendi bir programı olacak. Göreve gelen herkes de hangi partiden olursa olsun buna uyacak. Böylece binlerce sayfalık bir koalisyon protokolü karmaşası olmayacak. Vatandaş da herkesin ne yapacağını bilecek. Hazırladığımız çalışma da bizim uyumumuzun teminatı olacak.”