Almanya’da yaşayan Türk’ün bahçesine servet düştü!

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 5:29 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 5:29 pm

Almanya’da yaşayan  46 yaşındaki Mahmut Şahin’in evinin bahçesine göktaşı düştü. Göktaşının değerinin 200 bin euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Almanya’nın Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan Mahmut Şahin’in bahçesine geçen yıl 25 Nisan’da göktaşı düştü. Meteoru inceleyen ve uzmanlara götüren Şahin, göktaşının çok değerli olduğunu fark etti. Almanya’nın Bild gazetesine konuşan 46 yaşındaki Şahin, “Göktaşının düştüğünü duyurduğumuzda dünyanın çok farklı bölgelerinden teklifler geldi. Hindistan’dan bir alıcıyla da görüştük. Katar’da açık artırmaya çıkarılacaktı. Bir kere ABD’den de satın almak isteyen insanlar geldi” dedi.

Birçok ilde görüldü! Meteor düştü iddiası

3.7 kilogram ağırlığındaki göktaşını birçok uzmanın incelediğini ve uzmanların bu taştan çok etkilendiğini söyleyen Şahin, göktaşının Mars ve Jüpiter arasındaki bir göktaşı kuşağında bulunduğunu ve birkaç milyon kilometre seyahat ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Göktaşının H tipi bir kondrit olduğunu keşfeden bilim insanları taştaki metal oranının yüksek olduğunu vurguladı.

Bild gazetesine konuşan Şahin, “Sonuçlanmak üzere olan somut görüşmeler içindeyiz” derken alıcının kim olduğunu ise açıklamadı. Şahin, göktaşının fiyatını da söylemezken fiyatının 200 bin euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

GAYRİMENKUL ALACAK

Şahin, satıştan elde edecekleri gelirle ne yapacağını da söyledi.

Şahin, “Gelecek parayı güvenli bir şekilde, belki de bir mülke yatıracağım. Taş Almanya’da kalacak, bu ailem ve benim için önemliydi. Almanya’dan bir teklif almasaydık onu saklayacaktık”dedi.

Kaynak: TELE1