Almanya’da ‘Erdoğan’ın Partisi’ kampanya yüzünü seçti

Yayın tarihi: 4 Şubat 2024 Pazar 1:11 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar 1:11 pm

Alman kamuoyunda ‘Erdoğan’ın Almanya şubesi’ olarak değerlendirilen DAVA Partisi’nin kampanya yüzü olarak Mesut Özil’i seçtiği iddia edildi.

Almanya’da AKP’ye yakınlığı olduğu iddia edilen Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak Partisi’nin (Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch, DAVA) kampanya yüzünü belirlediği iddia edildi.

Bild am Sonntag’ın iddiasına göre, seçimlere katılabilmesi için 18 Mart’a kadar 4000 imza  toplaması gereken parti futbolcu Mesut Özil’i kampanya yüzü olarak seçti. DAVA’nın liste başı adayı Fatih Zingal toplumda var olan sorunları tespit etmek için kullanılabilecek ünlüler olduğunu söylerken Mesut Özil’i de örnek gösterdi.

ALMANYA’DA DAVA PARTİSİ TARTIŞMASI

Almanya’da yeni kurulan dava partisi için gazeteler ve politikacılar ‘Erdoğan’ın partisi’ olduğuna yönelik eleştirilerini dile getirmiş, Bild Gazetesi başta olmak üzere ülkede yayın yapan birçok gazete partinin kuruluş haberini “Erdoğan Partisi” başlığıyla vermişti.

Yeşiller Partili Federal Tarım ve Tüketicileri Koruma Bakanı Cem Özdemir ise sosyal medya hesabı üzerinden, “Almanya’da seçime katılan Erdoğan’ın kolu bir parti, en son ihtiyacımız. Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU) hükümetleri, DİTİB ve benzerleriyle işbirliği içinde oldular. Umarım, bu saflıklarına artık son verirler” paylaşımını yapmıştı.

Partinin kurucuları arasında da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile AKP’nin Avrupa örgütü Uluslararası Demokratlar Birliği’nde (UİD) görev almış kişiler bulunuyor.

Almanya’da eski istihbarat servisi başkanına ırkçılık soruşturması

Kaynak: TELE1