Almanya’da eski istihbarat servisi başkanına ırkçılık soruşturması

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 6:23 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe 6:23 pm

Faşist partilerin milyonlarca göçmeni sürme planı yaptığının anlaşılmasıyla yüz binlerce kişinin sokağa çıktığı Almanya’da eski İç İstihbarat Servisi başkanına da ırkçılık soruşturması başlattı.

Almanya’da ırkçılık tartışmaları bitmek bilmiyor.

Eski Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Hans-Georg Maassen hakkında, Anayasayı Koruma Dairesi’nin aşırı sağcılık şüphesiyle inceleme başlattığı ortaya çıktı.

AA’nın aktardığına göre Maassen hakkında “aşırı sağcılık/ırkçılık” gerekçesiyle başlatılan soruşturmayı, kamu kuruluşu ARD’nin siyasi dergisi Contrasts ile “t-online” haber portalının  ortak araştırması ortaya çıkardı.

Buna göre,​​​​​ hakkında başlatılan inceleme sonucu iddiaların doğrulanması ve ceza alması halinde Maassen’in memurluktan doğan emeklilik haklarının geri alınabileceği belirtildi.

Hans-Georg Maassen, iddiaları ortaya çıkaran medya kuruluşlarına yanıt vermekten kaçınırken, bir haber bloğuna yaptığı açıklamada kendisine yönelik yöneltilen iddiaları reddetti.

Avukat olan Maassen 2012-2018 yıllarında Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın başkanlığını yapmıştı.

Aşırı sağla mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan Maassen, Eylül 2018’de görevden alınmıştı.

2024 başında yeni bir parti kuracağını açıklayan Maassen, emekliye ayrılmasının ardından, defalarca yaptığı komplo ideolojisi ve radikal sağcı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve bazı kesimlerin tepkisiyle karşılaşmıştı. (AA)

Kaynak: TELE1