Almanya Sağlık Bakanı: Aşılar mutasyona uğramış yeni virüse karşı da etkili olacak

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 12:25 am - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 1:19 am

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Aşıların yeni tür üzerinde de aynı şekilde etkili olacağını söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

İngiltere’nin güneydoğusunda ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türüne karşı Covid-19 aşılarının etkili olup olmayacağı merak edilirken, ilk olumlu açıklama Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’dan geldi.

Alman devlet kanalı ZDF’ye konuşan Spahn, Avrupa Birliği’ndeki uzmanların, Covid-19 aşılarının İngiltere’de hızla yayılan koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türüne karşı da etkili olacağına inandıklarını söyledi.

Avrupalı otoriteler arasındaki konu ile ilgili konuşmalara işaret eden Spahn, “Şimdiye kadar mutasyona uğramış türle ilgili tüm bildiklerimizi göz önüne alırsak, aşıların yeni tür üzerinde de aynı şekilde etkili olacağını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İngiltere’deki Covid-19 mutasyonu 4 ülkeye daha sıçradı; DSÖ’den açıklama geldi

YENİ TÜR YÜZDE 70 DAHA BULAŞICI

İngiltere’nin güneydoğusunda Covid-19’un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

Öte yandan Türkiye, İsrail, Belçika, Hollanda, Almanya, İtalya ve Avusturya, mutasyona uğrayan Covid-19 nedeniyle İngiltere’den gelen uçuşları durdurmuştu.

Türkiye’den ‘korona mutasyonu’ kararı: 4 ülkeden uçuşlar durduruldu