Almanya, Lufthansa’yı kurtarmak için 9 milyar avroluk kurtarma paketini onayladı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 3:30 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 3:31 pm

Almanya ekonomisi, koronavirüs salgınının olumsuz etkileri nedeniyle bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 daraldı. Öte yandan salgın nedeniyle zor durumda kalan Lutfhansa havayolu için 9 milyar euroluk bir kurtarma paketi onaylandı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Almanya ekonomisinin Covıd-19 salgınının hane halkı tüketimini ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 daraldığını açıkladı.

Alman ekonomisinde söz konusu daralma 2008-2009 finansal ve ekonomik krizinden bu yana en büyük daralma ve doğu ve batı almanya’nın birleşmesinden sonraki en büyük ikinci düşüş oldu. Alman ekonomisi 2009’un birinci çeyreğinde yüzde 4,7 daralmıştı.

Öte yandan Almanya’da hükümetin oluşturduğu Ekonomik İstikrar Fonu’nun (WSF), Covıd-19 salgını nedeniyle zor durumda kalan Alman hava yolu firması Lufthansa için 9 milyar euroluk bir kurtarma paketini onayladığı bildirildi.

Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, Alman hükümetiyle yapılan görüşmelerde üzerinde anlaşılan kurtarma paketini fonun onayladığı ve Lufthansa’nın Yönetim Kurulu’nunda paketi desteklediği belirtildi.

Kurtarma paketinin Alman hükümeti tarafından şirkete sermaye takviyesini içerdiğinin belirtildiği açıklamada, İstikrar Fonu’nun her biri 2,56 euro nominal değerde şirketin yüzde 20’lik hissesini devralacağı ifade edildi.