Alman askeri İstanbul’da gözaltına alındı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2019 Cuma 8:53 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2019 Cuma 8:53 am

Almanya Ordusu’nda görevli bir askerin, İstanbul’da iken görevde olmadığı sırada gözaltına alındığı, daha sonra ‘yurtdışına çıkış yasağı’ getirilerek serbest bırakıldığı bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Ordu Sözcüsü askerin birkaç gün önce İstanbul’da görevde olmadığı bir sırada gözaltına alındığını söyledi. Adı açıklanmayan askerin gözaltına alınma gerekçesini belirtmeyen ordu sözcüsü, gözaltının şahsın askerlik faaliyetleriyle ilgili olmadığını söyledi.

Askerin Hessen eyaletine bağlı Stadtallendorf kentinde konuşlu bulunan Süratli Kuvvetler Tümeni bünyesinde görevli olduğu açıklandı. Söz konusu tümende, yaklaşık dokuz bin 500 askerin bulunduğu ve Alman vatandaşlarının tahliyesi, düzensiz güçlere karşı mücadele, süratli başlangıç ve bitiriş operasyonları, özel operasyonlar gibi görevler üstlendiği bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da durumundan haberdar olduğunu ve Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun gözaltındaki Alman askeriyle irtibat halinde olduğunu açıkladı.

Hessenschau televizyon programının internet sitesinde yer alan haberde ise gözaltına alınan askerin adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldığı belirtildi. Haberde yurtdışı çıkış yasağı getirilen askerin İstanbul’da karakola imza vermek zorunda olduğu belirtildi.