Alkollü fotoğrafı CİMER’e şikayet edilmişti: Biz bunlara pabuç bırakmayacağız

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 9:51 am - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 9:51 am

Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç’un eşi Nazlı Merve Kılıç, paylaştığı alkollü bir fotoğraf nedeniyle CİMER’e şikayet edildi. “Biz bunlara pabuç bırakmayacağız” diyen Özgün Emre Koç ve eşine sosyal medyadan destek mesajları yağdı.

Öğretmenlik yapan Nazlı Merve Kılıç, sosyal medya hesabından alkol aldığı anlara ilişkin bir fotoğraf paylaştı. Bunun üzerine Kılıç, “öğretmenliğe aykırı davranış” gerekçe gösterilerek   Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. Olayın ardından eşi Özgün Emre Koç’un Twitter hesabından yaptığı paylaşıma ise destek mesajları yağdı.

Eşi Kılıç ile birlikte rakı içtikleri anlara ait bir fotoğraf paylaşan Koç, şu ifadeleri kullandı:

“Zavallının biri, öğretmen olan eşimi içki içtiği görüntüleri sosyal medyada paylaştığı için ‘öğretmenliğe aykırı davranış’ diyerek CİMER’e şikâyet etmiş. Ve bugün ilçe milli eğitimden okula telefon edip gelsin konuşalım demişler. Ortada resmi evrak veya savunma için bir tebligat yok. Sözlü olarak görüşmeye çağırıyorlar. Özel hayatında, okul dışında, kişisel alanında içki içtiği için… Elbette bu çağrıya karşılık vermeyecek. Bu şikayetten de hiçbir şey çıkmayacak. Biz bunlara pabuç bırakmayacağız. Belki işgüzar bir veli, belki bana husumet beslediği için bir şekilde bize zarar vermeye çalışan bir haysiyetsiz. Önemi yok. Önemli olan şu: Rezil insanların devri geçecek ve biz hep burada, olduğumuz yerde olmaya devam edeceğiz. İsteyen içkisini içecek, isteyen başka bir yaşam tarzını benimseyecek, istediği gibi giyinecek, başını örtecek veya örtmeyecek, istediği şeye inanacak, isteyen istediğini özgürce eleştirecek ve söyleyecek. Bunu temin edeceğiz. Göğsümüzü gere gere burada olacağız”

DESTEK YAĞDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve yüzlerce kişiden, çifte destek mesajı yağdı.