Ali Erbaş: Hurafelerle toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 12:33 am - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 12:33 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hurafelerle, aşırılıklarla, aşırı birtakım anlayışlarla toplumun zihni bozulmaya çalışılıyor. Onun için biz hep ilmin faydalısını isteriz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi’nde gençlere hitap etti.  İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Erbaş, ilahiyatla diyanetin birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Diyanet ‘bağımız yok’ demişti! Ali Erbaş Atatürk’e lanet okuyan isimle bir araya geldi

Gençlerin geleceğe bırakılacak en büyük hazine olduğunu belirten Erbaş, “İlahiyat fakültesi öğrencileri gelecekte doğru dini bilgiyi topluma ulaştıran hocalarımız olacak. Nerede çalışıyor olursanız olun ister diyanette çalışın, ister milli eğitimde çalışın, ister akademisyen olun doğru dini bilgi sizlerin eliyle topluma ulaşacak” dedi.

İHA’nın haberine göre.i Başkan Erbaş, hurafelerle, aşırılıklarla, aşırı bir takım anlayışlarla toplumun zihninin bozulmaya çalışıldığına dile getirerek, “Biz hep ilmin faydalı olmasını isteriz. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) çok manidar iki duası var; ‘Allah’ım senden faydalı ilim isteriz.’ bir de ‘Allah’ım faydasız ilimden sana sığınırım.’ Bu iki duayı çok yapıyor Peygamber Efendimiz” diye konuştu.