Diyanet ‘bağımız yok’ demişti! Ali Erbaş Atatürk’e lanet okuyan isimle bir araya geldi

Yayın tarihi: 2 Ekim 2022 Pazar 9:07 am - Güncelleme: 2 Ekim 2022 Pazar 9:07 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da düzenlenen törende Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan Mustafa Demirkan ile Karaman’daki bir icazet töreninde bir araya geldi. Diyanet yaptığı açıklama ile Demirkan’ın ‘emekli olduğu için kurumla bağı olmadığını’ savunmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Lütfi Elvan Kültür Merkezi’nde Karaman İl Müftülüğü tarafından hazırlanan hafızlık icazet törenine katıldı. Erbaş’ın katıldığı icazet törenini yöneten kişinin 2021 yılında Ayasofya’da yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan Mustafa Demirkan olması dikkatleri çekti.

“NAMAZSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ”

Erbaş törende yaptığı konuşmada, ”Namazsız Müslüman düşünülemez. Eğer namaz ile aramız açıksa ne hafızlığın anlamı var ne başka şeylerin anlamı var. Müslümanın hayatında namaz yoksa, onun dışında hiçbir şeyin anlamı yok. Öyle bir namaz ki, o namaz insanı kötülüklerden alıkoyacak. Oruç bunun içindir. Zekat bunun içindir. Hac bunun içindir. İyi insan olmak içindir. İbadetlerin pek çok hikmeti var. En önemli hikmetlerinden birisi de budur. Yani bizi kötülüklerden alıkoymak. Şükreden bir mümin olmamızı sağlamak, şükreden. Şu nimetlere bir bakar mısınız? Elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız, aldığımız nefes, yediğimiz içtiğimiz yeşillikler, kainatın neresine baksak bir nimet. Bunun için Allah’a bir ibadet, secde çok mu?” ifadelerini kullandı.

Erbaş, “Kardeşlerim ne olursunuz, gençlerimize bunu böyle anlatalım. Çocuklarımıza böyle anlatalım. Onları namazsız, ibadetsiz bir Müslüman olarak yaşamaktan kurtaralım. En önemli vazifelerimizden biri budur. Topluyoruz, çarpıyoruz ulaştığımız sayı bir milyonu, bir buçuk milyonu geçmiyor. Cuma namazlarında hutbe verme imkanı buluyoruz. 18,5 milyon üniversite öncesi öğrencimiz var. 8,5 milyon üniversite öğrencimiz var. Bu gerçekleri kardeşlerimize kim anlatacak? Sizler hep birlikte hocalarımız, öğretmenlerimiz, vaizlerimiz, anne babalar bu doğruları hep birlikte anlatacağız. İşte o zaman biz sağlıklı bir toplum oluruz. O zaman biz hafızlığın kıymetini bilen Kuran’ı Kerim’in değerini anlayan, peygamber efendimizin sünnetinin değerini anlayan Müslümanlar olarak Rabb’imizin karşısına çıkmaya yüzümüz olur. Bunları yapmazsak yüzümüz olmaz.”  dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla, 28 Mayıs’ta Ayasofya’da yapılan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni’ne Reisül-Kurra vekili olarak katılan Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı.

Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Ya rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı. Tepki çeken ifadelerin ardından Demirkan hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

Tepkilere karşın sessizliğini koruyan Diyanet ise yaklaşık üç ay sonra “Demirkan’ın 6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olduğunu, kurumla herhangi bir bağı kalmadığını ve yapılacak işlem bulunmadığını” kaydetmişti.

Diyanet’in rekor bütçesi! 13 milyar 39 Milyon TL harcama