AKP’ye ‘mafyokrasi’ diyen Doğu Perinçek’ten Erdoğan’a destek

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 6:39 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 6:39 pm

“HÜDAPAR ile iş birliği bir cinayet ve gaflettir” diyerek AKP’yi topa tutan ve Cumhur İttifakı’na katılma talepleri reddedilen Vatan Partisi, ikinci turda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ını destekleme kararı aldı.

AKP’nin Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen Hüda-Par ile ittifak yapmasına tepki gösteren Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek çağrısında bulundu. Perinçek, “İki seçenekli seçim koşulunda halkımızı Erdoğan’a oy vermeye çağırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

AKP’YE “MAFYOKRASİ” DEMİŞTİ

Vatan Partisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yayımladığı bildiride AKP iktidarının Türkiye’de yarattığı rejimin ‘mafyokrasi’ olduğunu söylemişti. Perinçek, “Ekonomi mafyası ve siyaset mafyası egemenliği gasp etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhur İttifakı’na giremeyen Perinçek rejimin adını koydu

HÜDA-PAR’A ATEŞ PÜSKÜRMÜŞ, CUMHUR’DAN RET YEMİŞLERDİ

Perinçek, AKP’nin Hüda-Par ile ittifak yapmasına, “Hüda-Par ile iş birliği bir cinayet ve gaflettir. HDP ile iş birliği de cinayet ve gaflettir” sözleriyle tepki göstermişti. Perinçek’in Cumhur İttifakı’na katılım talepleri de reddedilmişti.

YSP açıklaması: Vatan Partisi bin kişiyi haberleri olmadan sandık görevlisi göstermiş! Oy kullanamıyorlar

Perinçek ve HÜDA PAR karşı karşıya geldi