AKP’nin milletvekili adayı ekonomiyi överken şaşırdı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 6:48 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 6:48 pm

AKP Kayseri Milletvekili adayı Emine Timuçin’in ekonomiyi övmeye çalışırken söyledikleri gündem oldu. Timuçin’in yorumları karşısında sunucu “Bir vatandaş olarak ‘ekonomik kriz yok’ diye düşünemiyorum” dedi.

AKP Kayseri Milletvekili adayı Emine Timuçin, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de ekonomik kriz olmadığını öne sürdü. Timuçin, “Bir kriz de yok aslında. Yurt dışından çok haberler geliyordur. Bulgaristan’dan vatandaşlarımız oradan gelip bizden alışveriş yapıyor. Benim yurt dışında çok çevrem var. Orada bulamayıp, hafta sonu Türkiye sınırlarına geçip alışverişlerini yapıyorlar” dedi.

Program sunucusu Tuba Çalapverdi ise buna karşılık “Türk Lirası’nın biraz daha döviz karşısında yenilmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Emine Timuçin bu kez de “Türk Lirası’yla alakalı değil, orada raflarda ürün bulamamalarından kaynaklı” yanıtını verdi.

Çalapverdi’nin “Bir vatandaş olarak ‘ekonomik kriz yok’ diye düşünemiyorum” demesi üzerine Timuçin ne diyeceğini bilemedi.

Timuçin,”Şu an içerisinde bulunduğumuz süreçte ekonomik krize girmiş bir Türkiye yok. Ortada alım gücüyle alakalı marketlerdeki sürekli artışlarla ilgili sürekli bir denge kurmaya çalışılan bir sistem var. Biz aslında Türkiye olarak tüketiciler, üreticiler ve satıcılar arasındaki açık sürekli açılıyor” dedi.

CHP itiraz etti AKP’nin pankartları kaldırıldı