AKP’nin İstanbul adayı belli oldu iddiası

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 11:57 am - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 12:28 pm

Yandaş yazar Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programında konuşan TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, AKP’nin hafta sonu yaptığı temayül yoklamasında İBB Başkan adayı olarak Erkan Kandemir isminin çıktığını iddia etti.

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi aday belrilemek için temayül (eğilim) yoklaması yapıldı. Yoklamaya AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Yoklama sonucu en çok oyu alan ismin kim olduğunu ise iktidara yakınlığıyla bilinen Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında konuşan TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan tarafından dillendirildi. İkili İstanbul için yapılan yoklamada çıkan ismin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir olduğunu söyledi.

Ahmet Sözcan, “Bana gelen kulis bilgisine göre ‘İBB adayı olarak kimi görürsünüz?’ şeklinde yapılan temayül yoklamasından Erkan Kandemir çıktı. Ancak bu belirleyici değil çünkü Erkan Kandemir teşkilatlardan sorumlu, genel başkan yardımcısı. Teşkilatla yapılan temayül yoklamalarında teşkilat biraz duygusal davranıyor. İlçe başkanını, il başkanını isim olarak yazıyor” ifadelerini kullandı.

ERKAN KANDEMİR KİMDİR?

AKP’nin kuruluşuyla birlikte partinin İstanbul teşkilatında birçok görevde bulunan Kandemir, 2014 yılı Eylül ayında Başbakan Danışmanlığı görevinden sonra aynı yılın Ekim ayında Sağlık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Kandemir, AKP’den 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmişti.

AKP’nin 2018 yılında yapılan 6. Olağan büyük kongresinde MKYK üyesi ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Kandemir, 2021’de yapılan 7. Olağan Büyük Kongre’de bu göreve yeniden getirilmişti.

Mehmet Şimşek’le görüşen Cem Küçük’ten asgari ücret tahmini

Kaynak: TELE1