“AKP’li yetkililerin şirket yetkililerine ulaşamadığı hakkında bilgiler var”

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 2:27 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 2:27 pm

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Erzincan İliç’teki maden faciası ile ilgili çarpıcı gelişmeleri TELE1’de anlattı.

Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasının 4. gününde de kayıp işçileri arama çalışmaları devam ediyor. İşçileri kurtarmak için başlatılan çalışmalar kapsamında bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Arama kurtarma çalışmaları da bu lokasyonlarda yoğunlaştırıldı.

TELE1’de Ümit Zileli’nin sunduğu Sabah Pusulası programına konuk olan CHP Zonguldak Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz son gelişmeleri aktardı.

İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında son durum! İşçilerin olabileceği yerler tespit edildi

BERAT ALBAYRAK’I HATIRLATTI

Anagold madenciliğin yüzde 20 hissesinin Çalık Holding’e ait olduğunu söyleyen Deniz Yavuzyılmaz, şirketin CEO’sunun 2013 yılına kadar AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak olduğunu hatırlatarak altın madeninin ikinci ÇED raporunun 2014 yılında verildiğini söyledi. Sözlerine devam eden Yavuzyılmaz Albayrak’ın görevini Murat Kurum’a devrettiğini ve sonrasında 2021 yılındaki ikinci kapasite artışına da ona verdiğini söyledi.

KURUM VE YILDIRIM NE YAPILDIĞINI BİLİYOR

Hem Murat Kurum’un hem de Binali Yıldırım’ın burada ne yapıldığını çok iyi bildiğini söyleyen Yavuzyılmaz ” Fahiş karlar kazanan yabancı bir şirketin burada vatan toprağını hem tahrip ettiğini buradaki rezervi de tükettikten sonra da arkasını dönüp gideceğini ama Ak Parti hükümetini burada kazan kazan anlayışıyla kendisine yakın olan şirket üzerinden yönetmeliklerle ilgili kolaylaştırıcı kararları alıp süreçlerin istedikleri gibi sonuçlandırılması.

Kaynak: TELE1