AKP’li vekil müsilaj için CHP’yi suçladı!

Yayın tarihi: 5 Haziran 2021 Cumartesi 8:54 am - Güncelleme: 5 Haziran 2021 Cumartesi 8:54 am

AKP’li İbrahim Aydemir, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu için “Nerede iş başına gelmişler orada meymenetsizlik, bunun son yansıması İstanbul’dur” diyerek CHP’lileri suçladı.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, tuhaf bir açıklaması geldi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Aydemir,  Marmara Denizi’ndeki müsilaj (deniz salyası) ve kirliliğe dikkati çekerek, yaşanan kirliliğin 2 yıllık bir zaman diliminde olduğunu savundu.

‘Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe uğramış İstanbul’da ortaya bu durumun çıktığını’ söyleyen Aydemir, şöyle devam etti:

“Marmara’da kirlilik had safhaya varmış. Arkadaşlar, Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramıdır. Meymenet güzelliği ifade eder. Aksi olursa meymenetsizlik ortaya çıkıyor. Meymenetsizlik de uğursuzluk demektir. Tıpkı güdümsüzlük gibi bir şeydir bu. Bu, CHP’yi ifade eder. Nerede iş başına gelmişler, orada bir sevimsiz hal ortaya çıkmıştır. Bunun son yansıması İstanbul’dur. Daha önce İzmir var, İzmir’i görüyoruz belediyecilik açısından. Bu CHP anlayışıyla kaim bir haldir. O yüzden de ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler, altı üstüne gelir.”

TIKLAYIN – Meclis’te deniz salyası alarmı

TIKLAYIN – ‘Marmara ölüyor, İstanbul kolera salgınına hazır mı?’