AKP’li vekil Fatih Altaylı’ya hakaret etti

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 10:50 am - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 10:50 am

İktidara yakın Akit Gazetesi yazarı Şevki Yılmaz’ın oğlu ve AKP’nin Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz gazeteci Fatih Altaylı‘ya hakaret etti.

AKP Başiskele İlçe Danışma Toplantısı dün Karşıyaka Kültür Merkezinde gerçekleşti. Toplantıda sözü alan AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, tevhid bayrağı tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre, gazeteci Fatih Altaylı’ya yüklenen Yılmaz, “Medyada da bir el devreye girdi. ‘Eline sağlık’ diyor Fatih Altaylı alçağı” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın konuşmasının devamı şu şekilde:

“Galatasaray maçıyla başlatılan toplumumuzu birbirine düşürmeye yönelik senaryolar izliyoruz. Bu senaryoları bozacak olan biziz. İsrail’in etki ajanlarıyla, zihinleri kiralanmış kişilerin harekete geçirildiğini görüyoruz. Kelime- i tevhid bayrağını, bizi birleştiren bayrak, uğrunda öldüğümüz bu bayrağı bile kullanarak şucu bucu diyerek birbirine kırdırmanın senaryolarını görüyoruz.
Bu provokasyonlar artacak. Seçim sürecinde bunlar artacak. Gizli bir el devreye giriyor. Medyada da bir el devreye girdi. ‘Eline sağlık’ diyor Fatih Altaylı alçağı. Bunların sayıları çok ama biz millet olarak her alanda ve sosyal medyada bu birlik ve beraberliğimizi çoğaltmak zorundayız. Birlik ve beraberlik bozuldu mu her oyun kuruluyor.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşünde Tevhid bayrağı açan kişi darp edilmişti. Olayın ardından saldırgan tutuklanırken, gazeteci Fatih Altaylı sosyal medya hesabından “Eline sağlık” ifadesiyle bir paylaşım yapmıştı.

Paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Fatih Altaylı’ya yurt dışı çıkış yasağı! Adli kontrol kararıyla serbest

Kaynak: TELE1