Fatih Altaylı’ya yurt dışı çıkış yasağı! Adli kontrol kararıyla serbest

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 11:53 am - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 2:25 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gazeteci Fatih Altaylı’nın bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle “suçu ve suçluyu övme” ve “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçlarından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. Altaylı, bugün sabah saatlerinde savcılığa gelerek ifade verdi. Altaylı’yla birlikte Prof. Dr. Celal Şengör de destek olmak için savcılığa geldi.

ADLİ KONTROL KARARIYLA SERBEST

Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik Fatih Altaylı’nın yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

‘ELİNE SAĞLIK’ PAYLAŞIMI SOSYAL DENEY’

Altaylı’nın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Altaylı ifadesinde şunları dediği öğrenildi: “Ben ‘eline sağlık’ şeklinde sosyal medya üzerinden atmış olduğum tweet olayı ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Olay günü reklam ajansı sahibi arkadaşımla birlikte otururken İstanbul’da meydana gelen olayla ilgili sosyal medyada birçok paylaşım yapılmaya başlandı. Ben de arkadaşıma ‘şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak’ diyerek ‘eline sağlık’ şeklinde tweet attım. Bu tweet’ten sonra mitinge katılan, katılmayan, birçok şahıs tarafından ‘AKP köpeği, din düşmanı, siyonist köpeği’ tarzında kim, neyi anladıysa o şekilde bana hakaret etmeye başladı. Hakaretlerden de anlaşılacağı üzere tweet’im de herhangi bir kişi veya kurum belirtmedim. Bu tweet’i atmamdaki amaç tepkileri ölçüp bunun üzerine bir sosyal deney yapmak ve sonrasında yazı yazmaktı. Amacıma ulaşınca da sosyal medyadan kaldırdım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı. Atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından “Tevhid” bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy için “Eline sağlık” yazdığı paylaşımıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Altaylı’nın 24 Aralık 2023’te YouTube’da yayınladığı videoda, Ankara’da gerçekleştirilen “İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi”ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçundan da resen ayrı bir soruşturma başlatılmıştı.

Fatih Altaylı telefonla uyarılmış! ‘AKP’deki FETÖ’cüler sana hamle yapacak’

Kaynak: DHA