AKP’li Turan: O görüntüleri hiçbir AK Partili hak etmiyor

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 8:21 pm - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 8:26 pm

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan,  HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak HDP’lilerin “darbeci AKP” sloganı atmalarına “O görüntüleri hiçbir AK Parti ve millet hak etmiyor” karşılığını verdi.

AKP’li Turan, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin şunları söyledi:

“Vekil dokunulmazlığı esastır. Anayasa 83/84 bazı istisnaları var. ‘Terör başta bazı suçlarda konu olmayacak’ denilmiş. İçtüzükte usulleri görüyoruz. İşlem, ne oylama ne karar. Okunan karar mahkeme kararı. Biz şahit olduk sadece okundu. Meclis dışı konu. Kocaeli Ağır Ceza kararı vermiş. Bir üst mahkemeye gönderilmiş. Yerel kararı onamış. Yargıya itiraz edilmiş. Yargıtay kararı onamış hüküm kesin. AYM’ye bireysel başvuru yapmış ve tedbir kararı istemiş, AYM reddetmiş okunmaktan başka yol kalmamış… Hak etmediğimiz davranışlardı, konuşamadım, Meclis çalışamadı. Meclis Başkanı görüntüleri hak etmedi, kötü sahne oldu. Kandile kedi, vekillere aslan. Takdire bırakıyorum.”

İLGİLİ HABER | Gergerlioğlu TELE1’e konuştu: Milli iradeyi ayaklar altına alan bir karardır

Eylem devam ederse ne yapılacağına yönelik Turan, “Artık vekillik düştü Genel Kurul’da olma hakkı kalmadı. HDP içindeki makul düşünenlerin tedbir alacağını düşünüyorum” karşılığını verdi.

İLGİLİ HABER | AKP’li Alpay Özalan Gergerlioğlu’nu Meclis’ten çıkarmaya çalıştı

AKP’ye karşı Genel Kurul’da atılan sloganlara ilişkin Turan, “O görüntüleri hiçbir AK Parti ve millet hak etmiyor. Demokrasinin yükselmesinde en çok bedel ödeyen parti AK Parti’dir. Kendi genel başkanının cezaevine girmesinden, milletvekili engellenmesinden, parti kapatılma davalarından başlayın da birçok konuda demokrasinin ülkemizde yükselmesi için adımlar atmıştır. O gün orada kararı okuyan ilgili Başkanvekili’ne laf atmamaları lazım. Mahkeme kararına laf atmamaları lazım” dedi.