AKP’li Şamil Tayyar’dan partisine Başak Demirtaş tepkisi: Ne değişti?

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 12:49 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 12:51 pm

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, partisinin İBB adaylığı söz konusu olan Başak Demirtaş ile ilgili tutumuna tepki gösterdi. Tayyar, “Başak Demirtaş için ‘terörist’ diyenler bugün ‘Başak hanım’ diye hitap ediyor. Ne değişti?” dedi.

Yerel seçimlere az bir zaman kala eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olma ihtimali gündeme oturdu.

Eski AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, partisinden Başak Demirtaş’a yönelik gördüğü tutuma tepki gösterdi.

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dönemin Adalet Bakanı @abdulhamitgul‘le birlikte Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medyadaki çirkin ve ahlaksız paylaşımlara ‘insani’ olarak tepki gösterdiğimizde linç edilmiştik. Sözümona bizim mahallede… 10 binin üzerinde twit atılmış, inanılmaz küfür ve hakarete maruz kalmış, hatta teröristlerle ilişkilendirilmiştik! Yönlendiren ‘merkez’ de belliydi aslında.” ifadelerine yer verdi.

“O GÜN ‘TERORİST’ DİYENLER BUGÜN ‘BAŞAK HANIM’ DİYE HİTAP EDİYOR”

Tayyar, paylaşımının devamında şu şekilde:

“Şimdi bakıyorum, o gün bize hakaret ederken Başak Demirtaş için ‘terörist’ diyenler bugün ‘Başak hanım’ diye hitap ediyor, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunuyor, ‘terörist’ sıfatını anmıyorlar. Ne değişti? Adaylığı siyaseten işimize geldiği için mi? İlkelerinizi ‘konjonktürel’ tanıma tabi tutarsanız, böyle savrulur, samimiyetinizi kaybeder, güven inşa edemezsiniz. O gün ‘insani duruş’ sergilenebilse, bugünkü tavır sırıtmazdı. Onun için ‘ilkeli siyaset’ diyoruz, demeye devam edeceğiz” dedi.

DEM Parti son noktayı koydu: Başak Demirtaş en güçlü adaylarımızdan

BAŞAK DEMİRTAŞ BAŞVURDU

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, “İstanbul adaylığı için, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) bize bir öneri gelmedi ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz. Birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul’da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” demişti.

DEM PartiGrup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, bugün yaptığı konuşmasında TELE1’in gündeme getirdiği Başak Demirtaş’ın İBB Başkanlığı’na adaylık başvurusuyla ilgili “Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Başak Hanım’ın açıklaması resmi bir başvuru niteliğinde. Ekstra bir başvuruya ihtiyacı yok. Evraklı bir başvurudan bahsediliyor. Ama duyurusu bir başvuru, o başvuruyu da aldık kabul ettik” dedi

Koçyiğit “Başak Hanım aday adayı. Direkt adayı desem kuralları ihlal ederim. Başak Hanım muhtemel olabilecek en güçlü adaylarımızdan birisi. Mayıs kampanyamızı yürüten, mitinglerimizde konuşan bir arkadaşımız. O nedenle adaylığının önünde hiçbir engel yok. Medyadaki tartışmaları hayretle izliyoruz” diye konuştu.

SAKİ TELE1’E AÇIKLAMIŞTI: ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

Dün tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu bugün yaptığını açıklamıştı.

Saki sorulara şu yanıtları vermişti:

Başak Demirtaş’ın başvurusu İstanbul İl Başkanlığı’na mı yaptı Genel Merkez’e mi yaptı?

-Adaylık başvurusu yapıldı. Ama genel merkeze mi emin değilim. Genellikle adaylar genel merkezde yapılıyor ama emin değilim o yüzden bir şey söylemeyeyim.

Adaylık başvurusu bugün mü yapıldı?

-Evet

DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda kritik toplantı! Başak Demirtaş adaylık başvurusu yaptı

Kaynak: TELE1