DEM Parti son noktayı koydu: Başak Demirtaş en güçlü adaylarımızdan

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 12:07 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 1:01 pm

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Başak Demirtaş’ın adaylık başvurusuyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te gündeme dair konularda basın toplantısı düzenledi.

Koçyiğit, TELE1’in gündeme getirdiği Başak Demirtaş’ın İBB Başkanlığı’na adaylık başvurusuyla ilgili “Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Başak Hanım’ın açıklaması resmi bir başvuru niteliğinde. Ekstra bir başvuruya ihtiyacı yok. Evraklı bir başvurudan bahsediliyor. Ama duyurusu bir başvuru, o başvuruyu da aldık kabul ettik” dedi.

‘BAŞAK HANIM ADAY ADAYI. ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK’

Koçyiğit “Başak Hanım aday adayı. Direkt adayı desem kuralları ihlal ederim. Başak Hanım muhtemel olabilecek en güçlü adaylarımızdan birisi. Mayıs kampanyamızı yürüten, mitinglerimizde konuşan bir arkadaşımız. O nedenle adaylığının önünde hiçbir engel yok. Medyadaki tartışmaları hayretle izliyoruz” diye konuştu.

Koçyiğit adaylarla ilgili ise “Havuz genişledi. Son tartışmalarla birlikte nihai kararı MYK’mız verecek. En geç 5 Şubat’ta yeni adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız” ifadelerini kullandı.

DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda kritik toplantı! Başak Demirtaş adaylık başvurusu yaptı

SAKİ TELE1’E AÇIKLAMIŞTI: ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

Dün tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu bugün yaptığını açıklamıştı.

Saki sorulara şu yanıtları vermişti:

Başak Demirtaş’ın başvurusu İstanbul İl Başkanlığı’na mı yaptı Genel Merkez’e mi yaptı?

-Adaylık başvurusu yapıldı. Ama genel merkeze mi emin değilim. Genellikle adaylar genel merkezde yapılıyor ama emin değilim o yüzden bir şey söylemeyeyim.

Adaylık başvurusu bugün mü yapıldı?

-Evet

 

Kaynak: TELE1