AKP’li Kurtulmuş’tan ‘asgari ücret’ açıklaması: 19 yıldır vatandaşı enflasyona ezdirmiyoruz

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:30 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:30 pm

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı Akit TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye’de yaşanan ekonomik krize ilişkin kendisine yöneltilen soruya, şu yanıtı verdi:

“Dünya genelinde Covid-19 kaynaklı ekonomik kriz yaşanıyor. Dünyada emtia fiyatları olağanüstü yükseliyor. Bakırdan kroma, altından demir ve çeliğe kadar iki ve üç kat artan emtia fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde enerji fiyatları iki üç kat arttı. Bir taraftan da üretimdeki tedarik zincirleri küresel ölçekte kırılıyor. Hem malın yokluğu hem malın fiyatının yüksekliği dünya ekonomilerini çekilemez bir ağır yükün altına koyuyor.”

“MİLLETİMİZİN ‘TAMAM BU HAKKANİYETE UYGUN’ DİYECEĞİ…”

Salgın döneminde ihtiyaç sahibi küçük gruplara, esnafa ve yurttaşlara 780 milyar lira destek verildiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, enflasyonun artmakta olduğunu gördüklerini ve hayat pahalılığının yurttaşı rahatsız ettiğini bildiklerini söyledi. Kurtulmuş, alım gücünü artıracak tedbirler alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yıl sonu itibarıyla Türkiye’de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da ‘tamam bu hakkaniyete uygun’ diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum. 19 yıldır sürdürülen vatandaşı enflasyona ezdirmemek politikasını burada da ortaya koymak durumundayız.”

Türk-İş: Asgari ücreti 10 günde belirleyelim