Türk-İş: Asgari ücreti 10 günde belirleyelim

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 6:57 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 7:11 pm

Tebessüm ettirecek bir asgari ücret arzu ettiklerini söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Toplumu bir ay germenin anlamı yok” dedi ve görüşmelerin çabuk sonuçlanması gerektiğini söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü Asma Dilaver İşletmesi’nde maden işçileriyle bir araya geldi.

Asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını, 45 senedir bu sürecin devam ettiğini anımsatan Atalay, “Türk-İş olarak 5 kere mutabakata imza attık. Bu sene inşallah toplumu tebessüm ettirecek bir asgari ücret olur da onun altına imza atmayı arzu ediyoruz. Bu sene alım gücünün düştüğü, fiyatların arttığı bir ortamdayız. Türkiye’nin, asgari ücretlinin iyi bir asgari ücrete ihtiyacı var. Onun için Cumhurbaşkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, toplumun memnun olacağı, razı geleceğimiz bir ücret getirirler de altına imza atarız” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir arzum daha var” diyen Atalay, “Asgari ücret görüşmelerine aralık ayının başında başlıyoruz, sonunda sonlandırıyoruz. Toplumu bir ay germenin anlamı yok. Aralık ayının ilk 10 gününde komisyonları toplayalım, işçi ne alacağını bilsin, işveren ne vereceğini bilsin” diye konuştu.

Bakan Bilgin: Asgari ücret için bir hedef var