AKP’li ismin Atatürk düşmanlığı AKP’lileri bile isyan ettirdi

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 8:07 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 8:24 pm

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ın Atatürk’e  yönelik hakareti büyük tepki çekti.  Tepkilerin artması ve suç duyurusu üzerine Uzunlar, görevden alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, cumhuriyetin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’e sosyal medya hesabından ağır hakaretlerde bulundu.

Paylaşımlarda Atatürk’e yönelik ‘Dinsiz, alkolik’ gibi ifadeler kullanan Uzunlar, 10 kasım’da Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşuna tepki gösteren fotoğraflar paylaştı.

“Türk değil ki Atatürk olsun”

“Mustafa Kemal, Türk değil ki; Atatürk olsun” şeklinde bir alıntıyı da paylaşan Hasan Uzunlar, kılık kıyafet devrimine ilişkin resmin altına ise “Yahudi şapkası benzetmesi” yaptı.

AKP’li Uzunlar,  çirkin ithamlarını daha da ileri taşıyarak, Atatürk için  “Fatiha yerine korna! (siren) ile anılan tek kişisin” paylaşımı yaptı. Paylaşımları gören çok sayıda vatandaş duruma isyan etti, Uzunlar’a tepki gösterdi, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

AKP’liler bile tahammül edemedi

AKP’li Hasan Uzunlar ise kendisini “Biz iki şeyle mücadele ediyoruz. Biri din sömürücüleri diğeri de Atatürk sömürücüleri. Atatürk düşmanı dağılım. Sömürücülerin düşmanıyım.” sözleriyle savundu.

AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu Twitter’dan bir açıklama yaparak Uzunlar’ın görevden alındığını ve disipline sevki için işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı da orada… Atatürk’e hakaret eden Nuri Pakdil’in neden Taceddin Dergâhı’nda defnedildiği ortaya çıktı?