AKP’li isimden ‘barınamıyoruz’ diyen öğrencilere: Ne olduğu belli olmayan çocuklar

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 3:16 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:52 am

İzmit Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, “Barınamıyoruz” eylemi yapan öğrenciler için “Ne olduğu belli olmayan çocuklar” ifadesini kullandı.

İzmit Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısında, üniversite öğrencilerinin artan yurt ve kira fiyatları ile oluşan ev sorunları ve “barınamıyoruz” eylemleri gündeme geldi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “barınamıyoruz” eylemlerine destek verdiği üniversite öğrencilerine Vadi İzmit Evleri’nden geçici ev sözü vermişti. İzmit Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, Hürriyet’in verdiği sözü eleştirerek yerel seçim öncesinde Hürriyet’in seçim çalışmalarına ilişkin yayınlanmış haberleri gösterdi ve şunları söyledi:

“Şurada da seçimden önce, ‘bu kentin ekmeğini İzmit’in çocukları yiyecek.’ Seçimden önceki fotoğraflar bunlar. Şimdi, Cumhuriyet Parkı’nda ne olduğu belli olmayan çocuklara ev açmak için burada komisyonlara evrak gönderiyoruz. Önce bu çocuklara verin. Önce bu çocuklara verin.”

Kocaeli Valisinden “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere: Ailesinde kalıyor barınamıyoruz diyor