Kocaeli Valisinden “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere: Ailesinde kalıyor barınamıyoruz diyor

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 6:24 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi 6:24 pm

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, artan yurt ve kira ücretleri nedeniyle “Barınamıyoruz” eylemi yapan öğrenciler için “Bir öğrenci gazetecilik okuyor, İzmit’te ailesinin evinde kalıyor ama barınamıyoruz diye eylem yapıyor. Bu kadar ahlaksızlık olmaz” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, “Barınamıyoruz” eylemlerinin yapılacağından 15 gün önceden haberi olduğunu söyleyen Yavuz, “Eylem başladı, bekledim. Belki dağılırlar dedim. Sonra gece İl Gençlik Müdürü’nü aradım. Öğrencilerin isimlerini tespit edip, bir yerde misafir edelim diye talimat verdim. Çocuklar, bizim barınma sorunumuz yok, biz hayat pahalılığından şikayet ediyoruz dedi. Bütün öğrencileri yurtlara yerleştireceğimizi söyleyen bir tweet attım” diye konuştu.

Barınamayanlar eyleminde bulunan 34 kişiden bir tanesinin yedek olarak yurda yerleşmiş olduğunu tespit ettiklerini belirten Yavuz, “Diğer bir tanesi 2018’den bu yana yurtta kalıyor. Bu 34 öğrenciden 23’ü öğrenci, diğerleri değil. Bizim barındırma teklifimizi reddettiler. Ben de eylemin doğru olmadığını içeren sert bir tweet attım” ifadelerini kullandı. Kocaeli’de hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını söyleyen Yavuz, “Pandemiden önce öğrenciler İstanbul’dan gelip gidiyorlardı. Pandemiden sonra yurtlara talep arttı. Bu süreçte anlatıldığı gibi bir şey yok” diye konuştu. Açıklamalarının ardından kendisinin hedef alındığını söyleyen Yavuz, “Bir öğrenci gazetecilik okuyor, İzmit’te ailesinin evinde kalıyor ama barınamıyoruz diye eylem yapıyor. Bu kadar ahlaksızlık olmaz” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in barınamıyoruz eylemi yapan öğrencileri ziyaret etmesiyle ilgili de Yavuz, “Siyasetçi olsam şunu söylerim; ‘Siz bizim kıymetlimizsiniz. Taşın üstünde yatmanıza gönlüm razı olmaz. Gelin sizi otele yerleştireyim.’ Ama öyle olmadı. Sorunun üzerine gidildi. Bir sorun çözmek değil, o sorunun üzerinde tepinmek diye ahlaksız bir tutum oluştu” diye konuştu. Yurt konusunda tweet atmasının ardından eylemlerin sona erdiğini söyleyen Yavuz, “Daha Kocaeli’ye gelmeden bana sosyal medyadan yazan öğrenciler oldu. Onların hepsini yurtlara yerleştirdik” dedi.

Erdoğan ve Merkel arasında ilginç diyalog: “Hayat böyle”