Hayati Yazıcı Marx’ın haklı olduğunu 172 yıl sonra anladı!

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 6:35 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 6:49 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 18 yıldır iktidarda olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hukuk reformu” açıklamasını değerlendirdi.

AKP’li Hayati Yazıcı, “Ekonomil alt yapı” denince 172 yıl önce Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından kaleme alınan Komünist Manifesto’nun dünyaya kazandırdığı Marksist ekonomik anlayışın akıllara geldiğini belirtti.

Yurttaşların büyük bir bölümünün nezdinde açıkladığı verilere güvenilmeyen TÜİK’in “Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 6.7 büyüdü” açıklamasını yineleyen  AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ” Biri ‘ekonomi alt yapı’ dediğinde, dünyaya Marksist pencereden baktığına hükmederdik. O algı değişti. Artık ekonomi birinci sırada. Bu nedenle 3. çeyrek 6,7 büyüme çok kıymetli. Asla unutulmamalı; ekonominin birinci sırasında ise ‘hukuk ve adalet’ var. Öncelikli alan burası” dedi.

Yazıcı’nın yaptığı açıklamalar sosyal medyanın gündemine oturdu. Konuyla ilgili paylaşım yapan yurttaşlar, “Hayati Yazıcı Markist mi oldu?” diye sordu.

İşte Yazıcı’nın o paylaşımı;