AKP’li belediyenin katılacağı etkinlik tanıtımından: Ateşli dans, kadınlar, bira

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 3:42 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 3:42 pm

İktidarın ekonomi politikalarının sonucu, peş peşe gelen zamlar vatandaşın belini bükerken AKP’lilerin şatafatlı eğlenceleri ve gezilerinin de ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günler de Ağrı’da düzenlenen tefli müzikli sahur programına henüz tepkiler dinmemişken AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi’nin 5 ayrı ülkede yapılacak gezi planı ortaya çıktı.

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi’nin yurt dışı gezisi planladığı ortaya çıktı. AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın şatafatlı Ramazan sofrası sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Vatandaş ekonomik kriz sebebiyle alışveriş sepetini dolduramazken AKP’liler müzik eşliğinde eksiksiz bir Ramazan sofrası kurdu. Tepki çeken görüntüleri AKP Ağrı Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

AKP Gençlik Kolu Başkanı da “Biz Iğdır’da buluştuğumuzda, biz Ağrı’da buluştuğumuzda, biz Erzurum’da buluştuğumuzda birileri rahatsız oluyor. Birileri orada bu çalışmaların yürütülmesini istemiyor. Bugün Konya’da söylüyorum ak gençlik sizi daha fazla rahatsız etmeye devam edecek” demiş ve tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Merdan Yanardağ “kudurmaya devam edeceksiniz” sözlerine ateş püskürdü!

AKP’NİN GERÇEK YÜZÜ

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik kendisine ait sosyal medya hesabından “Ne Ramazanı ne de “bir lokma, bir hırka” diyen Hz. Peygamberi anlamamışsınız. Siz şatafatlı israf masalarında gününüzü gün ederken, biz sefalete mahkum ettiğiniz öğrencilerle soframızı paylaşıyoruz. Vergileriyle sefa sürdüğünüz bu milletin tokadını yemenize az kaldı ” ifadelerini kullanmıştı.

Sazlı sözlü şatafatlı Ramazan sofrasına tepki yağıyor! “İşte AKP’nin gerçek yüzü”

ŞİMDİ DE 1 MİLYON LİRAYA YURT DIŞI GEZİSİ

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Başkanlığını AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yaptığı ve yönetiminde de 4 AKP’li İlçe Belediye Başkanın yer aldığı Çevre Hizmetleri Birliği, “Teknik Gezi” adı altında 67 kişiyle yurt dışı gezisine çıkacak. 4-9 Mayıs tarihinde yapılacak 6 günlük gezi, 1 milyon 21 bin liraya mal olacak. Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere 9 şehir gezilecek. Gezi programının içeriği ise gün gün belli. İlk gün 67 kişilik heyet İstanbul’dan Münih’e uçacak.

Programın tanıtım metninde ilk gün için “Panaromik şehir turu” ifadesi yer aldı İkinci gün ise “Leipzig’e hareket” planı yapıldı. 3. günün programı ise şu tanıtımla konuklara bildirildi. “Prag’a dönüyoruz. Akşam arzu eden misafirlerimizin katılımıyla Orta Çağ Gecesi Etkinliği yer alıyor.”

CİNSİYETÇİ İFADELER

Tanıtım metninin Çekya bölümünde “Bu etkinliğimizde, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş dansları eşliğinde” verilen cinsiyetçi ifadeler de dikkat çekti.

‘BİRALARI ÇOK MEŞHUR’

^Metnin devamında “Çekya mutfağının tatlarını denemek ve meşhur biralarını tatma fırsatı yakalayacaksınız.” denildi. Programa göre turun 4. günü ise Viyana’da geçecek. 5. gün de gezi grubunun “Macarların geleneksel Çigan eğlencesine” katılacağı öğrenildi. 6. gün program bitiyor. Budapeşte turundan sonra İstanbul’a dönülüyor.

5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAMA

6 gün sürecek gezide grup 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklayacak. Katılanlara Türkçe rehberlik hizmeti de verilecek. Geziyi düzenleyen Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği yaşanabilir bir çevre oluşturmak, çevresel projeler yapmak ve çevre sağlığını bozucu faaliyetlerin önüne geçmek amacıyla kuruldu.

66 belediyenin üye olduğu Birliğin yönetimini oluşturan Encümen heyetinde, AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Başkan yardımcısı Murat Öner, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ile AKP’li Sandıklı, Bolvadin, Susuz ve Dinar İlçe Belediye Başkanları, Mustafa Çöl, Fatih Kayacan, Mehmet Selek ve Nihat Sarı bulunuyor.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Geziye katılacak kişiler arasında ismi geçen Afyonkarahisar Belediye Başkan yardımcısı Murat Öner, konu ile ilgili Cumhuriyet’ten Rabia Azra Sözcü’ye konuştu. Öner’in verdiği cevaplar da gezinin içeriği kadar dikkat çekici.

Murat Öner şu ifadeleri kullandı:

Birliğin ücret noktasını tam bilmiyorum ama o civarlarda olabilir çünkü 5-6 günlük bir gezi. Kişi başı 15 bin liraya denk geliyor olabilir.”

Tepki yok ki, evet pahalılıkla ilgili bir sıkıntı var ama bu dönemde siz ‘ateş dansı’ izlemeye gidecekler derseniz tepki gösterirler. O insanlar ateş dansını izlemeye, zorla çekseniz dahi gitmez. İstanbul’dan Afyon’a günü birlik gelseniz 15 bin liradan fazla ödersiniz. Fiyat çok uygun bence.

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi 5 ülke gezecek