AKP’li belediyenin evini yıktığı vatandaş: Bizler de Müslümanız, Erdoğan buraya da gelsin

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 1:45 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 2:06 pm

İstanbul’da AKP’li Beykoz Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Tokatköy mahallesindeki evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıktı. Mahalle sakini Hakan Kavukçu’nun evi gözaltındayken yıkıldı. Kavukçu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Gözaltındayken evi yıkılan Hakan Kavukçu TELE1 mikrofonuna konuştu. Hukuki süreç devam ederken evinin yıkıldığını söyleyen mahalle sakini, “Keşke bu duruma düşmeseydik. Keşke belediye başkanımız bizimle baştan konuşsaydı. Ama bu olmadı. Yanına mahallemizden 20 kişi gidip onay veriyoruz dedi. Biz imza atmayan 300 kişi olarak evimizi savunmak istedik. Davalarımız devam ediyor” dedi.

“ERDOĞAN BURAYA GELSİN”

Evi yıkıldıktan sonra eşyalarının talan edildiğini ifade eden mahalle sakini, “Bizler Müslüman insanlarız. Dünyanın neresinde bir Müslüman’ın başı ağrısa oraya koşarız diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan lütfen buraya gelsin. Bizler de Müslümanız. Biz Türk’üz” diyerek isyan etti.

Tokatköy’de evi yıkılan yurttaş molozların üzerinde isyan etti!

YIKIM ESNASINDA KÜMESTEKİ HAYVANLARI DA ÖLDÜ

Yıkım esnasında kümesinde bulunan hayvanları ölen vatandaş, “Yaklaşık 45 metrekare kümesim vardı. 11 tavuğum bir horozum komple telef oldu” dedi.

“KIZIM POLİSİ ÇİZİYOR SONRA KALEMLE KAFASINA VURUYOR”

Yıkımdan ve yaşanan arbededen çocukların da etkilendiğini, kızının polisin resmini çizip üzerine kalemle vurduğunu ifade eden Kavukçu, “Küçük kızım resim çiziyor, evimizi çiziyor, tavana beni, aşağıya polisi çiziyor. Sonra kalemle polisin kafasına vuruyor. Çocuklarımız bitmiş vaziyette” diye konuştu.

Tokatköy’de mahalleli yıkıma karşı ayağa kalktı