AKP’li belediye başkanından Bülent Arınç’ı hatırlatan kabalık

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 11:06 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 11:17 pm

AKP’li Başiskelere Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özkan’ın, CHP’li Meclis Üyesi Emine Özkar’ın AKP’li Meclis Üyesi Ali Değirmenci’nin neden iki komisyonda birden yer aldığı sorusuna verdiği yanıt eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Bir kadın olarak sus” sözlerini akıllara getirdi.

AKP’li Kocaeli Başiskelee Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Emine Özkar arasında AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Değirmenci’nin neden belediyede iki komisyonda birden yer aldığını sorması üzerine tartışma yaşandı.

Mehmet Yasin Özlü’nün Emine Özkar’a verdiği cevap akıllara, 2015 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a yönelik “Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus” sözlerini getirdi.

SP’Lİ KADIN MECLİS ÜYESİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Kocaeli Barış Gazetesi’nin haberine göre Özlü, Özkar’a sorusunun konuşulacağı yerin belediye meclisi olmadığını savunarak, “Bir hanımefendiye yakışır bir şekilde lütfen öyle orada durun. Biz de size ablamıza yakışır şekilde cevap verelim” şeklinde yanıt verdi.

Bu sözler üzerine Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Nuray Savcı olaya tepki göstererek salonu terk etti. Nuray Savcı’nın ardından Emine Özkar da salonu terk etti.

OLAYIN SEYRİ

CHP’li Meclis Üyesi Emine Özkar: Ali Değirmenci neden iki komisyonda?

AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü: Yahu onlar burada konuşabileceğimiz konular değil. Kim neden burada böyle? Bunlar ayıptır, günahtır. Öyle denk geldi, öyle gerek gördüm. Nezaketi zorlamayın. Bir şeylerin de nezaketi var yahu. Hani öyle bir kastımız yok, muzırlık yapmanın anlamı da yok.

Emine Özkar: Muzırlık yapmıyorum.

Mehmet Yasin Özlü: Tamam da gerek yok.

Emine Özkar: Siz de muzırlık yapıyorsunuz.

Mehmet Yasin Özlü: Bakın ben deminden beri diyorum ki buna cevap vermek zorunda değilim. Hala üzerine üzerine aynı şeyleri soruyorsun. Buranın konusu değil bu hanımefendi. Lütfen diyorum yine aynı soruyu soruyorsun. Lütfen diyorum hanımefendi diyorum üç kere aynı lafı atıyorsun. Yapmayın lütfen. Bir hanımefendiye yakışır bir şekilde lütfen öyle orada durun. Biz de size ablamıza yakışır şekilde cevap verelim.

(Bu sözler üzerine Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Nuray Savcı toplantıyı terk etti. Nuray Savcı, “Ben kalkıyorum, toplantıyı terk ediyorum. Bütün nezaket burada başkalarında” dedi.)

Mehmet Yasin Özlü: Peki ablacığım teşekkür ederiz.

(Emine Özkar da Nuray Savcı’nın arkasından toplantıyı terk etti. Emine Özkar: “Nuray Hanım kalkıyorsa, kadın meclis üyesi olarak ben de kalkıyorum” dedi.)

ARINÇ DA “BİR KADIN OLARAK SUS” DEMİŞTİ

TBMM Genel Kurulu’nun 29 Temmuz 2015 tarihli bileşiminde PKK’nın saldırıları görüşüldüğü sırada o dönem Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç, sözlerini eleştiren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a bağırarak, “Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus” ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Arınç daha sonra bu sözleri hakkında, “Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunun bir kadın milletvekili ‘hanımefendi sus. Bir kadın olarak demek’ Meclis disiplini gereği söylenmiş bir sözdür. HDP milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li belediyede taciz iddiası!