AKP’de kan kaybı sürüyor! İstifa eden soluğu Millet İttifakı’nda alıyor

Yayın tarihi: 24 Ekim 2022 Pazartesi 8:11 am - Güncelleme: 24 Ekim 2022 Pazartesi 8:11 am

AKP’den peş peşe gelen istifa haberleri siyaset gündeminin sıcak başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kalmışken, iktidar partisinin tüm kademelerinden muhalefete geçiş arttı.

Türkiye’nin 81 ilinde AKP’den istifa eden partililer olduğu biliniyor. Ancak milletvekili olan ya da geçmişte bu görevi üstlenmiş olan isimler, istifalarının ardından ilk kez İYİ Parti ve CHP’ye katılıyor.

Son iki yılda yaşanan ‘rozet’ değişimlerinden en dikkat çekeni AKP Balıkesir eski Milletvekili, Erdoğan’ın özel kalem müdürü Turhan Çömez’in İYİ Parti saflarına katılması oldu.

Yine iki dönem MHP’den belediye başkanlığı yapan ve AKP’den 22. Dönem Erzincan Milletvekili olan Talip Kaban’ın da parti rozetini Akşener taktı.

Tarım ve Orman eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba da çarşamba günü İYİ Parti rozetini takacak. Böylece 20 yıllık AKP iktidarında ilk kez bir isim hem partisinden hem de vekillikten istifa ederek muhalefet sıralarına geçmiş olacak.

“Fakıbaba ile sınırlı değil, AKP’den kopuşlar devam edecek”

3 İSİM CHP’YE

AKP’de milletvekilliği yapan 3 isim ise CHP’ye katıldı. İlk katılan isim Hakkari eski Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı olan Rüstem Zeydan oldu. Daha sonra Ağrı eski Milletvekili Naci Aslan ve Hakkari eski Milletvekili Fehmi Öztunç da CHP rozeti takan isimler arasına katıldılar.

BOZDAĞ YAZIP YAZIP SİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açıklamalarına göndermede bulunarak “Ak Parti’den ayrılanlardan bazılarının istifalarını, ahlaki değerlerle izah etmeleri, hakikati gizlemeye de örtmeye de yetmez. Görünen o ki istifalar; nefsi, şahsi ve hesabi sebeplere müstenittir. Ahlak; nefsi ve hesabi olan hiçbir şeye kılıf olmaz/olamaz.” ifadelerini kullandı. Ancak Bozdağ paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

Fakıbaba’ya yanıt veren Bozdağ paylaşımını sildi