“Fakıbaba ile sınırlı değil, AKP’den kopuşlar devam edecek”

Yayın tarihi: 21 Ekim 2022 Cuma 7:43 am - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 7:43 am

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, iktidar partisindeki ayrılıkların Ahmet Eşref Fakıbaba ile sınırlı kalmayacağını söyledi.

Uzun yıllar iktidar partisinde siyaset yapan ve bu süreçte bakanlık dahil birçok üst düzey görevde bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AKP’den istifası ve İYİ Parti’ye katılacağını açıklaması, kulisleri hareketlendirdi.

“BAŞKA KOPUŞLAR OLACAK”

Gerçek Gündem’den Miray Tamer’in haberine göre; MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, iktidar partisinden başka kopuşlar olacağı yönünde de bilgiler aldığını dile getirdi.

TBMM Başkanlık Divanı AKP’den istifa eden Fakıbaba için toplantıya çağrıldı

“CHP, İYİ Parti veya DEVA Partisi, Gelecek Partisi hangisine geçerler onu bilmem. Ama AK Parti’den başka kopuşlar olacağı yönünde de bilgiler alıyoruz. Rahatsız olduğunu söyleyen milletvekilleri var” bilgisini verdikten sonra şunları kaydetti:

“Bunlar iktidarda bulunmalarından dolayı geçişleri çok kolay olmayabilir. Ama özellikle seçim kararı alınması durumunda başka vekillerin de ayrılması muhtemel. Özellikle DEVA ve Gelecek Partisi’ne yönelik bazı kulis bilgileri ortada dolaşıyor. Bildiğim, duyduğum kadarıyla eski siyasetçi, aktif siyasetçi CHP’ye de başvuruda bulunuyorlar.”

‘AKP’DEN KOPAN HER 10 SEÇMENİN 5’İ İYİ PARTİ’YE GEÇTİ’

Birçok ankette AKP ve ittifak ortağı MHP’ye seçmen desteğinin eridiği gözlenirken, bunun en büyük sebeplerinden birinin ‘ekonomik kriz’ olduğu ifade ediliyor. 2018’de düzenlenen genel seçimde oyların yüzde 42,6’sını alarak sandıktan birinci çıkan AKP, şimdilerde yüzde 30 dolaylarında ölçülüyor.

Yandaş medya Fakıbaba’nın istifasını görmedi

Bu oran, siyaset bilimciler tarafından iktidar partisi için ‘psikolojik eşik’ olarak adlandırılıyor. Geçmişte de AKP’nin oylarında belli dönemlerde düşüş yaşandığını, ancak özellikle seçim dönemi yaklaştığında bir toparlanma olduğunu söyleyen Kulat’a göre şimdi durum farklı.

İktidar partisinden kopmuş, ancak ‘kararsız’ diye nitelenen birçok seçmenin kendisine yeni duraklar belirlediğini ifade eden Kulat, “AKP’den kopan her 10 seçmenin 5’i İYİ Parti’ye, kalanlar da DEVA, Gelecek gibi partilere dağıldı” ifadesini kullandı.

Kulat’a göre bu kişilerin partiye geri dönme olasılığı oldukça düşük seviyede: “Çünkü artık kararsız değiller. Kendilerine yeni parti belirlediler. Fikirlerini değiştirmeleri için yeni partilerini bırakmaları gerekir. Bu da şu aşamada zor.”

Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’den ve vekillikten zehir zemberek açıklamayla istifa etti!