AKP’de ittifak çatlağı! ‘Cinnet hali’

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 2:30 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 2:30 pm

AKP’li eski bakan Hüseyin Çelik, AKP’nin MHP ile ittifak kurmasının oy kaybı yaşattığını belirterek “cinnet hali” olarak niteledi.

AKP’ hükümetlerinde Kültür Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmış olan Hüseyin Çelik, Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP’nin MHP ile ittifak yaparak kendisini MHP’ye muhtaç hale getirdiğini söyleyen Hüseyin Çelik, “Ben AKP’nin Milliyetçi Hareket Partisi’yle iş birliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bunun izahı olamaz” dedi.

‘İTTİFAKIN OY KAYBETTİRDİĞİNİ SAĞIR SULTAN BİLE BİLİYOR’

Çelik, AKP’nin MHP ile ittifak yapmasının oy kaybetmesine neden olduğunu söyledi. Çelik, “Ülkemizin güvenliği elbette önemlidir. Ama biz özgürlük ve güvenlik dengesini tüm demokratik ülkelerdeki gibi kurmak zorundayız. MHP ile olan ittifaktan dolayı ciddi bir oy kaybı olduğunu sağır sultan bile biliyor” ifadelerini kullandı.

‘HDP İLE YAPILSA DA AYNISINI SÖYLERİM’

Çelik, AKP MKYK Üyesi olduğunu dönemi hatırlattı. AKP’nin “kuruluş felsefesine aykırı” hareket ettiğini savunan Çelik, “Daha önce MKYK’da ve bulunduğum tüm kurullarda AKP Türkçü siyasetle ortak olursa Kürtleri, Kürtçü siyasetle ortak olursa Türkleri kaybeder dedim. Ben mesela AKP’nin HDP ile de böyle bir adı konmamış koalisyona girmesini cinnet olarak değerlendiririm. Kürtçülük de Türkçülük de AKP’nin kuruluş felsefesine aykırıdır. Fakat bugünkü manzara çok farklı” şeklinde konuştu.

Hüseyin Çelik: Altılı masayı gören AK Partililer şapkayı önüne alıp düşünmeli