AKP’de Çelik’ten sonra bir isim daha cemaatin yanında saf tuttu

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 11:48 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 11:48 pm

AKP’li Osman Nuri Kabaktepe, aile zoruyla kaldığı cemaat evinde yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamını sonlandıran Enes Kara’nın ölümüne ilişkin “ideolojik kavgalara tutuşmak yerine er-geç yüzleşeceğimiz ölüm üzerine düşmeliyiz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten sonra İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de tartışmaları alevlendirecek bir paylaşım yaptı. Cemaat yurdundaki baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son veren Enes Kara için  Kabaktepe’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Hayatını kaybeden her gencimizin ardından içimiz yanıyor, derin bir üzüntü duyuyoruz. kaybettiğimiz #EnesKara kardeşimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Herkesi bu acıyı paylaşmaya, kayıptan siyaset devşirmek isteyenlerin kötülüğünden uzak durmaya çağırıyorum.

Gencecik bir çocuğun ölümü üzerinden ideolojik kavgalara tutuşmak yerine kendi yaşadığımız hayat ve er-geç yüzleşeceğimiz ölüm üzerine düşmeliyiz. İnsan hayatına saygı duymayan bazı kesimlerin, kaybettiklerimizin geride kalan hatırasını zedelemesini utançla izliyorum…”