AKP, Kamala Harris Demokrat iktidara hazırlanıyor

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 7:18 am - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 7:18 am

Yılmaz Polat

2016-2020 Cumhuriyetçi iktidar döneminde Başkan Trump’la yakın ilişki kuran Erdoğan Başkanlığındaki AKP iktidarı, yüzünü Demokrat Kamala Harris iktidarına mı dönüyor?

AKP, ABD’de 5 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimi için harekete geçti.

AKP-ABD Temsilciliği, muhtemel bir Demokrat iktidarı için hazırlanıyor!

Demokrat Parti Başkan adayı Kamala Harris kamuoyu yoklamalarında Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın önünde giderken, AKP-USA temsilciliğinin muhtemel bir Demokrat Parti İktidarına hazırlık yaptığı görülüyor.

Başkan Biden’la yıldızı barışmayan, 4 yıl boyunca ‘siyasi, askeri’ birçok sorun yaşayan AKP Yönetimi, ‘Union Of International Democrats LLC- Uluslararası Demokratlar Birliği’ adıyla AKP’ye yakın bir isim tarafından henüz yeni kurulan bir şirketle anlaştığı öğrenildi.

Şirketin kurucusu Murat Gezercan , ABD Adalet Bakanlığı’na 27 Ağustos’ta yaptığı resmi bildirimde, ‘Şirketinin ABD’de AKP için çalışacağını’ bildirdi.

Resmi belgede, ‘Gezercan, 16 Ağustos 2024’te Uluslararası Demokratlar Birliği’ni kurdu’ deniliyor.

Şirketin merkezi Türklerin yoğun yaşadığı New Jersey Eyaleti’nin Paterson bölgesinde bulunuyor.

Resmi kayıtta, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin 26 Temmuz’da ABD Temsilcisi olarak Murat Gezercan’ı atadığı belirtiliyor, şöyle deniyor:

‘Kayıt sahibi , Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK PARTİ) politikaları kapsamında, ABD’deki Türk vatandaşları için siyasi, sosyal ve kültürel toplantılar ve etkinlikler organize etmeyi öneriyor. Gezercan, ABD’de Uluslararası Demokratlar Birliği’nin temsilcisi olarak siyasi faaliyetleri aracılığıyla ABD ile Türkiye arasındaki işbirliği ve tarihsel dostluğu daha da ilerletmeyi hedefliyor.

Resmi belgede şirketin faaliyetleri konusunda daha sonra şunlar yazıyor:

‘Union Of International Democrats LLC’nin siyasi faaliyetleri, Türk vatandaşları, ABD’li politikacılar, Hükümet örgütleri, kar amacı gütmeyen örgütler vs için ABD’deki Adalet ve Kalkınma Partisi politikaları ile ilgili olarak lobicilik, siyasi, sosyal ve kültürel toplantılar organizasyon gibi faaliyetleri içerir. Ancak bunlar sınırlı değildir. Ayrıca seçimler sırasında Türk vatandaşlarının siyasi desteği için Ak Parti malzemelerini ABD’de hazırlayıp yayımlayacaktır.’
Şirketin ‘ABD’de AKP Lobiciliği için ne kadar ücret alacağı ve çalışma koşulları’ henüz belli değil.

 

Kaynak: TELE1