AKP çocukları: Talip Öztürk’ün oğlu 5 milyonluk Ferrari’siyle trafikte terör estiriyor

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 8:28 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2020 Pazartesi 5:22 pm

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın satıldığı Katar ortaklı BMC’nin sahibi Ethem Sancak’ın, “BMC’nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk” diye anlattığı Erdoğan’ın yakın dostlarından Talip Öztürk’ün oğlu Taha Yasin Öztürk’ün şatafat dolu yaşantısı ortaya çıktı. Öztürk’ün yaklaşık 5 milyon TL’lik Ferrari model arabasıyla İzmir trafiğinde aşırı hızla terör estirdiği görüntüler de paylaşıldı.

Daha önce de AKP’lilerin yaşadığı lüks ve şatafat dolu hayatı ifşa eden AKP Çocukları adlı twitter hesabı bu kez AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Levent Duru Başaran’ın arkadaşlarıyla, BMC ortaklarından Talip Öztürk’ün oğlu Taha Öztürk’ün lüks hayatını gözler önüne serdi.

AKP Çocukları hesabından yapılan paylaşımlar şöyle:

AKP İzmir AR-GE Başkan Yardımcısı Levent Duru Başaran’ın  Porsche. GT3 RS model arabaya sahip. Arabanın anahtar teslim başlangıç fiyatı da 600 bin Euro. Yani 3 milyon 552 bin lira.

 

Duru’nun arabasıyla İzmir trafiğinde adeta terör estirdiği görüntüler ise şöyle:


 

Levent Duru’nun liseden arkadaşı olduğu düşünülen 5 kişilik ekibiyle kurduğu grubun adı: “Bosphorus Fellas” Hesaptan paylaşılan görüntülerde ekibin lüks hayatı, pahalı arabaları ve havuzlu villaları göze çarpıyor.

Öte yandan, 5 kişi olduğu söylenen grubun üyesi Taha Yasin Öztürk’ün adının saklandığı söyleniyor.

 

Taha Yasin Öztürk ise Ethem Sancak’ın BMC şirketine ortak olan Talip Öztürk’ün oğlu.

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nı satan alan Katar ortaklı BMC’nin yüzde 25.1’i Öztürk’ün, yüzde 25’i ise Ethem Sancak’ın.

Taha Öztürk’ün de AKP’li Cumrhubaşkanı Erdoğan’la fotoğrafları bulunuyor.

 

Taha Öztürk de bir diğer AKP’li isim gibi sokaklarda trafik terörü estirirken videolarını paylaşıyor.

 

 

 

TEKZİP METNİ

tele1.com.tr resmi internet sitesinde 23.12.2019 tarihinde yayınlanan AKP çocukları: Talip Öztürk’ün oğlu 5 milyon liralık Ferrari’siyle trafikte terör estiriyor başlıklı haberde; müvekkilimiz Talip Yasin Öztürk kastedilerek; müvekkil hakkında kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı iddialar içeren haber yapılmıştır. İşte bu haberde müvekkilimiz hakkında sosyal medyada “AKP Çocukları isimli bir hesapta yayımlanan gerçek dışı bilgilere yer verilmiş ise de; haberde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi, haberde müvekkile ait olduğu iddia edilen otomobil de müvekkile ait değildir. Haberde yer verilen bilgiler yanlış, okuyucuyu açık bir şekilde yanıltan ve habercilik ilkeleriyle bağdaşmayan nitelikte olduğundan, bu durum müvekkilimiz yönünden sakıncalı ve yanıltıcı bir izlenim oluşturmuştur.

Açıklanan sebeplerle; tekzip edilen haber içeriğinde yer verilen hatalı bilgileri düzelterek; müvekkilimiz ile ilişkilendirilen yahut bu yönde olumsuz kanaat uyandıran iddiaların gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.