AKP afeti faizli krediyle çözmeye çalışıyor

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 11:01 am

Türkiye deprem ve sel felaketleriyle sarsılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı afetlere hazırlık için kredi limitini bir milyon 250 bin TL’ye yükselttiklerini açıkladı.

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını saramamışken deprem bölgesinde meydana gelen sel felaketiyle yeniden sarsıldı.

Hem deprem hem de sel felaketinin öngörülebilir olduğuna dair çokça uzman, meslek örgütü ve kamu kurumu raporları dikkate alınmazken hükümet yeni kredi destek paketi açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile eşgüdüm içerisinde afetlere hazırlı olmak için kentsel dönüşüm kredisi limitini 600 bin TL’den bir milyon 250 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz karşıtı açıklamalarının ardından Merkez Bankası peş peşe faiz indirimi kararları almıştı. TOKİ eliyle başlatılan İlk Evim konut projesinin kredi faiz oranı yüzde 0,69 iken yeni açıklanan yeni kredi destek paketindeki faiz oranının 0,79 olması dikkat çekti.

Nureddin Nebati’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Kentsel dönüşümü hızlandırmak ve muhtemel doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın @murat_kurum ile eşgüdüm içerisinde kentsel dönüşüme ilişkin yeni destek paketlerini devreye aldık. Devreye aldığımız finansman paketi kapsamında, kişi başı 1.250.000 TL’ye kadar finansman imkanı sunuyor ve finansman maliyetinin 840 baz puana kadarlık kısmını karşılıyoruz. Hayırlı olsun.”

Deprem ve sel uyarılarına kulaklar tıkandı! Osmaniye’de dere yatağına iş yeri