Deprem ve sel uyarılarına kulaklar tıkandı! Osmaniye’de dere yatağına iş yeri

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 4:00 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 4:00 pm

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından uzmanların dere kenarına bina yapılmaması konusundaki uyarıları kısa sürede unutuldu. Depremlerden etkilenen Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde iş yerleri ağır hasar gören veya yıkılan esnaf için belediye dere yatağına geçici iş yeri yapımına başlandı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bilim insanları tarım arazilerine, dere yataklarına bina yapılmaması konusunda uyarılarını yinelemişti. 48 binden fazla yurttaşın hayatını kaybettiği depremlerin yaraları henüz sarılmadan yapılan uyarılar hızlı bir şekilde unutuldu. Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde depremden etkilenen esnaf için dere yatağına geçici iş yerleri  yapılmaya başlandı.

On binlerce kişinin öldüğü depremden ders çıkmadı mı? Adıyaman’da tarlaya TOKİ inşaatı

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, ilçede depremde 25 binanın yıkıldığını, 1500 de ağır hasarlı yapının olduğunu söyleyerek, “Depremden dolayı esnafımız da sorun yaşadı, iş yerleri yıkıldı. İlk etapta esnafımız için geçici 50 dükkan yapımını hızlı bir şekilde başlattık. İçişleri Bakanlığı koordinesinde 100 konteyner iş yeri gelecek. Bunların altyapılarını hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bir an önce bu iş yerlerini teslim etmek istiyoruz. 50 iş yerini 10 gün gibi kısa sürede teslim edeceğiz. Daha sonra konteyner iş yerleriyle planlama yapacağız” dedi.