Akbelen’den böyle seslendi: Bir ağaca 70-80 senemizi verdik, bu kadar kolay mı?

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 3:01 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 3:31 pm

Akbelen Ormanı‘nda maden ocağı için yapılmak istenen ağaç kesimine karşı köylülerin mücadelesi sürerken, bir köylünün bölgeyi kapatan güvenlik güçlerine yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi için Akbelen Ormanı’nda yapılan ağaç kesimine karşı köylülerin ve bölgedeki çevrecilerin eylemleri sürüyor. Ormanda bugün sabahın ilk saatlerinde ağaç kesim işlemi yeniden başladı.

Ağaçlar için direnen gençler jandarmaya ağlayarak isyan etti.

Ağaçlara sarılarak durumu protesto eden köylülere dün jandarma ekipleri müdahale etmiş, köylüler gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Bir köylünün bölgeyi kapatan güvenlik güçlerine yaptığı konuşma da sosyal medyada gündem oldu. Köylü “Zaten Akbelen ormanı giderse, topraklarımız giderse biz öleceğiz. Aslında hepimiz öleceğiz. Yanarak kül olacağız burada. Bir ağaç dikmek için 70-80 senemizi verdik buralara. Bu kadar kolay mı?” dedi.

Akbelen’de ağaç katliamı sabahın ilk saatlerinde başladı! “Canımız yanıyor”

‘BİRİMİZİN ÖLMESİ Mİ GEREK KESİMİN DURMASI İÇİN? CANIMIZ GİTTİ, SELALAR VERİLSİN’

Kadın şunları söyledi: “Gözümüzün içine baka baka ormanı kesiyorlar. Sizin durdurmanız gereken bizler değiliz. Biz buradayız. Gözaltına mı alıyorsunuz, gaz mı sıkıyorsunuz? Zaten ölümden ötesi yok bizim için. Zaten Akbelen ormanı giderse, topraklarımız giderse biz öleceğiz. Aslında hepimiz öleceğiz. Yanarak kül olacağız burada. Bir ağaç dikmek için 70-80 senemizi verdik buralara. Bu kadar kolay mı?

Para nedir? Para satın alır anca. Ama biz topraktan her şeyimizi yetiştiririz ya. Hem kendi karnımızı doyururuz hem sizin çocuklarınızın karnını doyururuz. Niçin köylünün karşısına askeri dikiyor? Biz de bu vatanın çocuklarıyız. İlla birimizin ölmesi mi gerek burada sizin karşımızdan çekilmesi, orman kesiminin durması için? Canımız gitti canımız. Selalar verilsin. Selalar insanlar için değil, tüm canlılar içindir. Yazıklar olsun.”