Akaryakıt fiyatlarında düşüş bekleyenler dikkat! Remzi Özdemir seçim sonrası için rakam verdi

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 12:15 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 12:16 pm

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, “Türkiye’deki tarım fiyatlarını, gıda fiyatlarını en çok etkileyen kalem akaryakıttır. Özellikle geçen ay çok ciddi rakamlarla bir artış oldu. Ki önümüzdeki ay seçim sonrası ÖTV’de yeniden bir düzenleme bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarının 50 liraya kadar çıkması muhtemel” dedi.

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, TELE1’de yayınlanan Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk oldu.

Bilge Yurtdagülen’in “Ramazan ayı zamlarla başladı. Zam yağmuru sürüyor ve gördüğünüz gibi gıda enflasyonu düşmüyor. Dünyada 4’üncü sıradayız ve şöyle bir baktığımızda Avrupa’nın gelişmiş ülkerinde, dünyanın gelişmiş ülkelerinde gıda enflasyonunun yüzde 4 ve altında olduğunu görüyoruz. Biz de TÜİK verileri bir yana yüzde 300’e varan artışlar var. Gıda fiyatları neden düşmüyor sizce, nasıl yorumlarsınız?” sorusuna yanıt veren Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Tabii ki dünyada gıda enflasyonunun en yüksek olduğu ülke biziz. Neden? Çünkü, bütün dünyada tarım gıda fiyatları düşerken bizde tam tersi. Bütün dünyada çiftçiler ayaklanıyor gıda fiyatlarının çok ucuz olduğunu bizde de tam tersi pahalı olduğunu ve bunda acı olan nedir biliyor musunuz? Çiftçi de memnun değil halinden. Yani bu yüksek fiyatlara rağmen çiftçi de para kazanamıyor. İşte asıl sorun burada. Peki, gıda fiyatları neden artıyor? Gıda fiyatlarının artması tarımdaki ithalattan kaynaklanıyor. Yani biz tarımda ciddi bir ithalatçı konumundayız.

Ama Türkiye’deki tarım fiyatlarını, gıda fiyatlarını en çok etkileyen kalem akaryakıttır. Özellikle geçen ay çok ciddi rakamlarla bir artış oldu. Ki önümüzdeki ay seçim sonrası ÖTV’de yeniden bir düzenleme bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarının herhalde 50 liraya kadar çıkması muhtemel. İşte, o zaman gıdada asıl yeni bir fırtına bekliyoruz biz.”

Remzi Özdemir

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, TELE1’de yayınlanan Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk oldu.

Remzi Özdemir: Mehmet Şimşek Londra kafasıyla ekonomiyi yönetiyor

Kaynak: TELE1