Akar, Erdoğan’ın ‘Bizim kapılar ona kapandı’ dediği Flake ile açılışa katıldı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 10:57 am - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 11:01 am

Milli Savunma Bakanı Akar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bizim kapılar ona kapandı’ dediği ABD Büyükelçisi Flake ile açılışta görüntülendi.

Depremin vurduğu Hatay’da 2 bin 400 öğrencinin konaklayıp eğitim ve öğretimine devam etmesi için NATO’nun desteğiyle kurulan Antakya NATO Çadır Kenti törenle açıldı. Kurdela kesildi, fotoğraf çekildi. Ancak fotoğraf karesinde dikkat çeken bir isim yer aldı. O kişi Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Jeff Flake idi. Kare akıllara AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Flake için kullandığı “Bizim kapılar ona kapandı” sözlerini getirdi.

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra NATO Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Christopher G. Cavoli ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürü Veysel Uyar katıldı.

Törene katılan Flake’in adı ajanslar tarafından yazılmaması da dikkat çekti.

‘HADDİNİ BİLECEKSİN’ DEMİŞTİ

Erdoğan’ın geçen hafta CHP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesinin ardından tepki göstererek “Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım… Bizim kapılar kapandı ona, bir daha göremezsin. Haddini bileceksin” demişti.

ABD’den Erdoğan’a “Kılıçdaroğlu” yanıtı

ABD Büyükelçisi Flake’in muhatabı sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan mı?