İliç’te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı! Sarıgül: Burası son derece duygulu…

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 4:52 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 4:52 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İliç’teki maden ocağında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İliç’te bulunan Sarıgül, “Burası son derece duygulu, burası son derece üzüntülü” dedi.

İliç’te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Maden faciasında liç yığını altında kalan 5 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili, Mustafa Sarıgül, TELE1’de ekranlara gelen Habere Doğru Hafta Sonu programına konuk oldu. İliç’te bulunan Sarıgül, şunları söyledi:

“81 gündür bu aileler neler çekiyorlar can Erzincan’da? Bütün Türkiye’miz gerçekten İliç’i konuştu, madende yaşanan bu sıkıntıları konuştu. Biz de TBMM Araştırma Komisyonu olarak önümüzdeki hafta salı günü, çarşamba günü, tam gün İliç’te olacağız. Araştırma Komisyonu üyelerimiz olayın nasıl olduğunu, olayın nasıl meydana geldiğini, bütün detaylarını en ince ayrıntılarına kadar araştıracağız. Can Erzincan’da olmaya, 5 tane canımızı daha toprak altından almak için bütün AFAD ekipleri, Erzincan Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu’nun önderliğinde yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Ama bilesiniz ki burası son derece duygulu, burası son derece üzüntülü. Düşünün ki; evladınız çoluğunun çocuğunun rıskını kazanmak için madene gitti ve siyanürlü toprak altında kaldı. Ve 81 gündür bu aileler evlatlarını canlı değil, maalesef ve maalesef cansız bedenlerini almak için nasıl mücadele verdiklerini, neler çektiklerini ben burada A’sından Z’sine kadar biliyorum. Sürekli bölgedeyim ve bölgede olmaya da hep devam edeceğim.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ