ABD’den Erdoğan’a “Kılıçdaroğlu” yanıtı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 12:51 am - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 1:03 am

ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin normal olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin normal olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükelçi Flake’in Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmeye verdiği tepki üzerine bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında görevli büyükelçilerinin, tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğunu belirtti.

VOA Türkçe’nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı açıklaması şöyle:

‘Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak biraraya gelmekte. Aynı durum Türkiye’de, Büyükelçi Flake için de geçerli.’

Erdoğan ‘ Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden’ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır’ demişti.

 

ABD Büyükelçisi Flake’in muhatabı sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan mı?