AKP Diyarbakır’da sular durulmuyor! İl Başkanı istifa etti!

Yayın tarihi: 25 Eylül 2023 Pazartesi 11:16 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2023 Salı 10:10 am

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın,  görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kentte daha önce 6 ilçe başkanı değiştirilmiş, birine ise görevden el çektirilmişti.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaştıkça partilerde hareketlilik artıyor. Daha önce genel merkezin talebiyle 6 ilçe başkanının istifa ettiği, bu talebi kabul etmeyen bir ilçe başkanının görevden el çektirildiği Diyarbakır AK Parti’de sular durulmuyor. Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın da görevinden istifa etti.

73 bin alan AKP’li vekil maaşını az buldu: Hamdolsun fındığımız var yoksa…

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, X hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü AKP İl Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

Aydın, “Peygamberler ve Sahabeler Diyarında bu onurlu görevi yapmak üzere beni görevlendiren, bu şehrin çocuklarına hizmet edebilme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir ve ekibi ile koordinatörlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yoğun ve meşakkatli süreç içerisinde beraber omuz omuza yol yürüdüğümüz; yönetim kurulumuzdaki mesai arkadaşlarıma, vekillerimize, MKYK üyelerimize, belediye başkanımıza, ilçe başkanlarımıza ve beraber çalıştığımız tüm kademelerdeki teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“YENİ ANAYASAYA EN ÇOK İHTİYACI OLAN KÜRTLER” DEMİŞTİ

Muhammet Şerif Aydın, geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni anayasa açıklamasıyla gündem olmuştu. Yeni, sivil, demokratik, çoğulcu bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Aydın, “Ama anayasa en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir. Çünkü bu bahsettiğim Tayyip Erdoğan’ın devrim niteliğindeki adımlarının hiçbir tanesi ne yazık ki anayasa güvencesi altına alınmamıştır” demişti.

Diyarbakır müftüsünden ‘muska satan şeyh’ tepkisi