Aileler umutlu! Rönesans enkazında arama yapılacak

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 8:28 am - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 8:28 am

Hatay’da bini aşkın vatandaşın yaşamını yitirdiği Rönesans Rezidans‘ta 54 kişiye halen ulaşılamadı. Ailelerin ısrarı üzerine rezidansa ait olduğu iddia edilen enkazda arama çalışması yapılacak.

Hatay’ın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde ‘Cennetten bir köşe’ sloganıyla satılan Rönesans Rezidans’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde enkaz altında kalan 54 vatandaş için yeniden arama yapılacak.

Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre; Rönesans Rezidans’ın yakınlarında oturan ve depremin ilk günlerinden itibaren rezidansın arama kurtarma çalışmalarında yer alan Mehmet Şirin, enkazdan çıkan hafriyatın 600 metre ileride boş bir alana döküldüğünü iddia etti.

Haberlerin ardından Aksaray’da oturan kayıp yakınlarından Suna Öztürk, 26 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında “Benim yavrularımı bulun, ben öldüm” diye seslendi.

Bu olaydan sonra Aksaray Valisi ile görüşen Öztürk, “Vali, bana ne istediğimi sordu. Ben de ‘yavrularımı istiyorum. Ölü ya da sağ. Bir dişini, bir kemiğini istiyorum’ dedim. Vali, benim yanımda Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı aradı. Bana yakın zamanda arama yapılacağını söyledi” diye konuştu.

Kayıp yakınları Rönesans Rezidans’ın önünden seslendi: Verilen önergeler neden reddediliyor?

Hatay’da bini aşkın vatandaşın yaşamını yitirdiği Rönesans Rezidans’ta 54 kişiye halen ulaşılamadı. Ailelerin ısrarı üzerine rezidansa ait olduğu iddia edilen enkazda arama çalışması yapılacak.

Kaynak: Gazete Duvar